tjoho

Nu drar vi in till Murcia med bussen.


Jag hann göra klart mitt Educación Fisica arbete, eller dom två sista blev lite panikartat gjorda i skolan. Jag tror faktiskt att läraren blev överraskad att jag hade gjort det överhuvudtaget.


Nej, nu måste jag kila.


mierda

Nu vill jag bara att min mamma ska logga in så jag kan få hjälp.
Egentligen ska jag inte sitta här. Imorgon, fjärde lektionen (12.45) ska arbetet i Educación Fisica vara inlämnat. Jag har skrivit färdigt en av sessionerna renskrivit, med bilder och allt, five to go. Och denna enda har tagit minst 3 timmar. Antingen kortar jag arbetet eller sitter uppe till tre inatt. Jag tror jag hellre kortar arbetet.


Vet ni vad? Jag tror jag fick högst poäng på det senaste ekonomiprovet vi gjorde. Jag fick 9,85 poäng. Där jag missade var vad en cártel var, lägg märke till apostrofen på a:et, den ska vara där annars blir det fel översättning. Den översättningen finns iallafall inte i mina ordlistor, men lyckades ända kamma hem en halvpoäng på den frågan (fast hela det provet var bara 30% av allt, så alltså 30% av 0,5 poäng= 0,15). Jag är nöjd och stolt, men någon klämde ur sig det oct inför hela klassen och min lengua-lärare (lektioner jag typ inte fattar nåt på), och hon sa att jag minsann inte gjorde några prov på hennes lektioner. Kanske för att jag inte fattar. När min ekonomilärare ser att jag är lost, så frågar han om jag verkligen vet vad han menar, jag svarar nej och han förklarar. Som att I.V.A, skulle vara moms liksom.


Nästa ämne jag tar tag i är matematik. Har fått några ark papper med övningar att göra. Har jag tid gör jag allt, när jag fattar matte är det kul.


Men imorgon om det ser ut att bli fint ska jag sätta på mig min blommiga klänning. Nämnde jag att jag var ute och sprang idag i linne, och höll på att svettas ihjäl. Detni!


Men beger jag mig, iallafall loggar ur från webblogg. Ska försöka göra det nedrans arbetet. Sen ska jag försöka vara pigg imorgon, klockan halv 5 åker vi till Murcia för att se Zapatero.


därför stramar brallan

Nu ska jag alldeles strax ut på min runda, men nu tillagt med intervaller. Men först en uppdatering.


Min klasskamrater lämnade in deras historiarbete idag, jag tror inte att någon hade skrivit mindre än 15 sidor. Men jag tror även att dom fick beskedet att dom var tvugna att göra provet (för dom inte hade fått 8,5 eller högre på ett tidigare arbete).


Vi hade engelskaprov idag, det gick väl okej. Men jag har ingen aning om vad dom olika formerna i futuro och pasado heter, så jag skrev bara det jag tyckte passa. Det viktigaste är väl ändå att man kan formerna? Inte namnet på dom.


Nu är det bara 10 dagar kvar tills vi åker till Italien, det är typ ingen som fattar det. Måste börja packa. Vi fick även hem lappar idag om att vår målsman ska skriva under att vi får åka, och vi ska skriva under att vi ska ta hand om hotellrummen, inte förstöra nåt följa med på alla aktiviteter, inte dricka alkohol, inte röka (vanligt eller annat). Jag säger såhär: Gör en lärare det, gör jag det med. Lika rättigheter för alla.


Någon som har tips på koordinations-och flexibilitetsövningar till mitt Educación Fisica arbete?


every know and then I get a little bit restless

Tisdagen är nästan förbi, eller egentligen inte. Det är typ halva kvar., men äsch. Idag vaknade jag att min mobil stod på 7.48. Attans, jag hade glömt att ställa alarmet inatt (somnade i fåtöljen frams till ett, för ville verkligen se debatten). Nuria hade somnat ifrån sitt alarm. Men vi hann iallafall till bussen efter lite panikartat entra badrummet och köket för att fixa dubbelmackan.


Min lärare i lengua drog ett skämt med mig idag. Jag bad att hon skulle rätta mina uppgifter jag gjort (dom andra hade prov), och hon frågade om jag fick betalt för att be henne rätta det nu när dom hade prov. Kanske nåt att börja med? Jag måste bara säga att dom spanska eleverna är väldigt skickliga med fusklappar (eller lärarna som inte är uppmärksamma), vad jag minns höll vi inte på med fusklappar hemma.


På spanskaklassen började vi med ett nytt tempus, Condicional. Det är typ nåt man önskar man skulle göra, jag kan formerna, men fattar inte riktigt hur man formar meningar rätt. Men mina compañerosActive Estudios, hjälpte mig.

I helgen kanske jag kan bege mig till discoteket. Min kära klasskamrat erbjöd sig precis att jag fick sova i hennes hus, och hennes mamma kom och hämta oss vid discoteket. Allvarligt så kan dom inte förbjuda mig till det, då vet jag inte vad jag gör.


Snart ska jag bege mig för att lära mig göra thaishi, det ska bli skoj!


goodnight goodbye

I lördags när jag var ute och sprang, och när jag sprungit klart och gjorde min stretching och mina situps. Började en man prata med mig, han frågade lite saker om vad jag tyckte om spanien och så. Sen om jag ville hänga med på att ta en runda till, och pigg i benen som jag var hängde jag med. Det slutade iallafall med att imorgon skall han lära mig Taishi eller nåt sånt och jag ska lära han engelska. Sen kom vi fram till att vi pratat med varann tidigare, han började prata med mig på medeltidsmarknade. Han heter Ceasar. Men ta det lugnt allihopa, jag är försiktigt, vi ses på offentliga platser, lite kul är det iallafall.


På fredag ska vi åka till Murcia och se Zapatero (statsminister här i Spanien, och den 9 Mars är det val här). Det ska bli tufft!

Och ikväll är det Cara a Cara - Debatt med PSOE och PP.

Visst ni förresten att vi har en lag i Sverige att när det är val ska partierna hålla debatter?


jag kommer allvarligt..

Nu har nästan en dag till gått och vi är en dag närmare Italien - Jag längtar som få. Även om det känns som att alla min besparingar comer försvinna, och resan bara blir dyrare var dag som går. Dessutom, on en enda idiot tar med sig alcohol, droger, you name it. Så vänds bussen vid gränsen för där kommer nämligen en hundpatrull genomsöka oss. Och inga pengar återlämnas. Jag kommer allvarligt slå ihjäl den som gör det.


Idag fick vi tillbaka våra filosofi-prov. Jag fick en trea, och min filosofi lärare säger att jag måste ligga i och plugga. Räknas det alltså inte att jag i stort sett pluggar spanska 24 timmar om dygnet? Jag borde ha beröm som lyckas skramla ihop så mycket. Dessutom fanns det dom som hade sämre.


Sen försöker jag ta tag i matten, att inte förstå matten är nåt som grämer mig. Det vill jag förstå, det sägs ju att det liksom är logiskt. Så idag på rasten hade jag lite extramatte, och då kom vi fram till att jag har det väldigt svårt eftersom jag inte vet hur man räknar ut andragradsekvationer. Så jag fick ett papper med engradsekvationer för att (kommer inte på ordet på svenska) repasar (kanske upprepa). Och imorgon blir det kanske mer en timme ensam med matteläraren för att för det första lösa mysteriet med andragradsekvationer och sen lära mig logaritm-systemet till på tisdag. Önska mig lycka till!

Ja, sen till det typ hemskaste på dagen. Jag blev tvungen att läsa högt inför klassen på historian. Kul liksom, jag som inte gillar att läsa högt på svenska fick nu göra det på spanska. Sen fanns det tydligen ett svärord med i texten och alla börja asgarva när jag läste det, fast dom skrattar mest med en, inte åt en. Men sen fick jag iallafall beröm, de sa att jag tillochmed var bättre än en annan elev som pratar spanska, men kommer från latinamerika. Men det kan väl diskuteras. Men jag måste väl erkänna att det var nyttigt, det är sånt här jag egentligen tvinga mig till att göra, kanske ska be om att få läsa en sida varje gång dom läser? Det återstår och se om jag har kraft att övervinna en av mina rädslor på spanska.


I lost my head, when I found my heart

Kom nyss hem från min dagliga vandring. Att gå i snabbt, tar den drygt 70 minuter. Det måste ända hålla min kropp i schack (för jag äter typ inget godis alls här, inte kakor och bullar för den delen heller).


Idag kom jag på en sak, när spanjorerna ska ha prov bestämmer dom ett datum. Sen en eller två dagar innan provet byter dom dag. Det är väldigt ofta som det händer, och vad jag minns gjorde inte vi det i min klass i Sverige, bara nån gång då och då.


Och att hitta en fritidsaktivitet verkar omöjligt. Men jag har ett hopp tills imorgon, jag bad min lärare i Communcacion Audiovisual att kolla upp läget för mig, och det skulle han göra. Sen har dom på det kommunala bad/gymmet imorgon samling något med sport, så en kvinna på Universidad Popular tipsade mig om att gå dit.


hoy tampoco

Fick precis ett samtal från el escuela de adultos. Ingen spanska-klass idag, men imorgon.
Men jag var alldeles för nervös (brukar inte prata spanska i telefon med någon), så nu vet jag inte om hon sa 20.00 eller 19.30. Jaja, jag går väl dit till 19.30 och väntar.


run for your life

Ingen fara för dom 131 kalorierna jag satte i mig igår, jag tog 13 minuter på cykeln, vilket är 155 kalorier.


Idag har det varit dåligt väder, men ändå fann jag styrkan att gå ut och springa fast det regnade/chippade (vet inte om det är ett spanskt ord, som jag hittat en svensk variant på). Håller det här är jag beredd på strande i sommar.


Men jag har svårt att hitta en aktivitet där jag kan träffa folk om dagarna, de lag som finns inom idrott är typ lag, och om man inte skrev in sig i September så kan man inte göra det nu. Jag som bara vill träna och träffa folk i lagform.


Men om en halvtimme har jag (förhoppningsvis) spanskaklass, vikarien dök inte upp igår så jag hade inte det igår heller.


Och det kliar i mina fingrar efter att gå på en second hand runda, synd för mig att att det inte finns någon second hand-affär i Cieza.


19 dagar till italien

Nu har jag satt i mig en yoghurt och en choklad-müslie-bar på cirka 2 minuter, vilket innebär ungefär 130 kalorier bara sådär. Inte bra, men jag gick iallafall min dagliga spring eller gårunda idag.


Efter att jag gått min runda gick jag införbi Universidad Popular för att kolla om dom hade någon aktivitet jag kunde börja med, för oftast har jag ingenting att göra på eftermiddagarna, men det var mest aktiviteter för äldre. Men vips så hamnade jag på ett ställe där man gjorde bolillos (typ som en finare virkad lite duk). Dom var jättetrevliga och gulliga mot mig. Men hon i receptionen ska iallafall ringa till nåt blabla juventud och fråga om dom har någon aktivitet till mig.


Men nu ska jag avrunda, och börja förbereda mig för mina spanskaklasser som äntligen börjar igen, fast med vikarie.


como perder un chico en 10 días

Nu är det söndag igen, eller den har nästan passerat. Jag gillar inte söndagarna här, det finns absolut inget att göra, inte ens mataffärerna har öppet.


Men nu måste jag skryta lite. I fredags begav jag mig ut för en powerwalk (hade funderingar innan på att sprina, men tänkte att jag aldrig skulle orka), men helt plötsligt så började jag springa. Jag sprang en långrunda (drygt 30 minuters springning och 30 minuters powerwalk). Sen igår gick jag en powerwalk på morgonen och imorse sprang jag samma runda igen plus att jag stannade efter hela rundan och gjorde sit-ups och armhävningar och gick sedan halva rundan tillbaka igen. Jag är stolt över mig.


Sen berättade mamma att dom/vi kanske ska skaffa hund, jag trodde knappt mina ögon/öron.


Denna helg har Maravillas gjort en jättegod morotstårta, enkel ska den ocksa vara att göra och inte så jätteonyttig. Den är såklart redan uppäten.


Nattmackan gör dig tjock!

Fick reda på idag av Agnes att Matildes pojkvän Ivan vunnit engelskatävlingen som varit på Gotland och han väljer att ta med sig Matilde. Vilken lyckounge säger jag bara!


Idag kom jag på att min ekonomilärare har drag av Oskar Ericsson, idag kastade han tillexempel ett pennlock när en elev pratade med mig.


Nu har jag äntligen frågat Nuria om dom har fotbollslag för tjejer i Cieza, det finns två. Jag bad henne att fråga någon hon kände om det, och det hoppas jag hon gör för annars kommer jag vägra stranden i sommar (om det finns folk där).


Men nu tror jag att jag ska bege mig ut på min dagliga timmes-promenad som jag försöker införa. Fick kommentar idag om att jag går själv, spanjorerna påstod att dom aldrig skulle göra det. Sen snackades nåt om jag tog med mig kniv, men jag förlitar mig på mina knytnävar och Ki-gympan om det då skulle hända nåt (vilket jag inte tror). Jag går glatt min power-walk med mp3:n i högsta hugg.


alla hjärtans-dag

Haha, läste mitt horoskop på en internetsida jag går in på dagligen, och som alla vet är det alla hjärtans-dag idag. Såhär stod det iallafall på kärleksdelen:
Du känner dig inte alls upplagd för någon romantik idag. Det passar bra då dagen verkar bli händelselös.


Jag hade det hemska filosofi-provet idag, det gick horribelt dåligt. Men vad kan begära när inte ens orden som man ska förklara inte finns med i ordlistan?

Nej, nu back to work. Ska försöka skriva klart min "artikel" till spanska skoltidningen, sen som belöning och som alla hjärtans-dag present till mig, ska jag köpa nåt som liknar ett set med olika locktångsprylar, och volymprylar för 100 spänn på Lidl.


I don´t want halfhearted love-affairs

Idag har jag ätit jordgubbar med grädde, jordgubbarna var nästan lika goda som som dom gotländska, men bara nästan.


Imorgon har jag filosofi-prov, jag kommer att bli underkänd (som vanligt), men jag bryr mig allvarligt talat inte, sen är det inte filosofi, det är en blandning av biologi, historia, psykologi och filosofi.


Och nästa vecka har jag i mattematik, redan, vi började med nytt tema förra tisdagen, jag tror jag fattat det första talet hon skrev, men nu förklarar hon på en extrem svår nivå och jag fattar inget. Typ potenser på potenser, och gånger blir till plus, och det läggs till och tas bort tal utan anledning.
¿Alguien que sabe algún organización o equipo puedo empezar en? Estoy loco porque no tengo nada de hacer.


jag har chokladsug

Jag måste ta tag i mitt liv här i Spanien, det funkar inte att leva utan att träna, min byxor liksom krymper (!?). Jag ska försöka hitta nåt fotbollslag, eller kanske börja med tennis (eller om det heter badminton? Det med rund, gul boll iallafall), då får man säkert härliga armmuskler.


I helgen har det inte hänt särskilt mycket, i söndags fick jag faktiskt färg av solen, jag brände mig tillochmed lite. Det är såna stunder som man ler lite extra mycket.


Fick äntligen svar från syon i Sverige, om två kurser som står med i beskrivningen men inte på blanketten, och ni kan aldrig gissa vad det stod:

- Titta en gång till på valblanketten.

Som om jag typ inte letat igenom den 214789285365489 gånger.Dentro poco tiempo voy a escribir también en español, cuando tengo algo especial que decir y también para practicar escribir. Hoy es 26 días para el viaje a Italia!


jag är rädd, trots att jag är beredd

Äntligen helg säger jag bara.


Igårkväll (när jag som vanligt somnade i fåtöljen) så kom jag inte ihåg hur jag kom till badrummet, jag drömde och vaknade till och från hela natten, och jag hade en sån huvudvärk på morgonon (huvudvärk har jag också haft hela veckan). Men jag hade iallafall inte gjort något konstigt sa Maravillas, men hon hade  småskrattat lite åt mig, och sen tyckte hon det var lite konstigt att jag inte sa Buenas Noches, vilket jag säger varje kväll. Typ samma hände i förrgårkväll, jag somnade, och vaknade och var typ som nerdrogad. Aja, men med den natten, så skulle vi springa idag på gympan, jag var bara mest rädd för om jag fått feber, men det var bara en km, så det fixade jag. Men min kondition är MYCKET sämre än innan jag kom hit.

Detsamma gäller min svenska, tillexempel skrev jag träningsvärk, som verk. Detsamma gäller ordföljden, som jag känner att det jag skrivit är lite huller om buller.

Nej, nu ska jag kila och se Sexo en Nueva York, dom sista 20 minuterna.


Y aqui es un saludo de todos mis amigos españoles.


and I like your record collection

I maj blir det Lissabon med Erik, natten till den tredje maj. Nu ska jag bara berätta det för min värdfamilj så det är lugnt med dom.

Och jag sitter alldeles för mycket vid datorn här, det är för att jag inte har nåat att göra (allra helst nu när jag inte har spanskaklasser på kvällen), men idag har jag faktiskt också skrivit en och en halv sida spanska om min vistelse i Spanien. Härligt med auto-korrigering säger jag bara.

Och idag är det bara 29 dagar kvar till vi åker till Italien.


but I´m not supposed to know

Erik, jag är helt säker nu, det var inga patatas fritas i tartan, haha.

Igår avslutades Carnavalen, och jag stod bland alla föräldrar med barn och kollade på barnunderhållningen. Sen smög jag mig före i kön, och jag fick tarta frita och choklad.


Nu händer inte så mycket, svenskträffen blir troligtvis flyttad till helgen jag åker till Italien och tjurfäktningen jag tänkte gå och se är inte i Cieza, utan i en annan stad. Men idag har vi iallafall fått information om Italien, sammanlagt ska man betlala 555 euro, och då ingår boende, frukost, middag, transfer och inträde till monumenten antar jag. Schemat var fullspäckat så vi kommer ha hunnit sett halva Italien. Vi ska iallafall åka till Florens, Siena och Rom.


Igår hade vi en annan mattelärare, vår andra kommer inte tillbaka förren om en och en halv månad, och det är bra, jag lär mig mer av den andra, hon ska iallafall se om hon hittar en mattebok på engelska till mig. Men vi fick också tillbaka matteprovet vi gjort för en vecka sen, jag hade fått 3,25 och jag är stolt, innan har jag bara fått som mest 1,5 poån, det är en höjning med mer än 100%.


Idag fick vi tillbaka andra delen av ekonomi-provet vi gjort, jag fick sammanlagt 7,15 poäng. Känns som läraren blev besviken på mig för att det blev så (fick trots allt en 9 i betyget).


like it actually means something to you

Idag är det fettisdagen och här finns inga semlor, så jag frågade min familj om dom ville att jag skulle göra det till dom, och det ville dom. Så nu ska jag bara hitta ett enkelt recept.


Men istället skall vi ikväll äta Tarta frita, med choklad (som churros), har redan fått smaka på tartan, men med choklad blir det ännu godare kan jag lova. Min värdmamma sa att man inte kunde äta dom dagen efter för att då har dom en gummikonstistens, så allt ska ätas upp ikväll (nämnde jag att det är en hel plåt och vi är 4 stycken och mamman egentligen inte får äta godis).

Vid fem ska jag kila bort till Plaza España för där ska den sista dagen av Carnavales avfiras, och rykte med att det finns Tarta Frita att köpa.


Just nu är jag så trött på alla barnsligheter spanjorerna kan hålla på med och det enda sättet att göra saker på och tycka är på deras sätt och att man inte får ha någon annan åsikt.


bob esponja

Igår var det Carnaval. Vid halv sex gick vi och såg "tåget" med olika utklädda människor i olika grupper. Verkligen kul, en tradition som jag tycker vi ska ta till Sverige. Sen på kvällen klädde vi ut oss, och jag gick som Svampbob, och vilken uppmärksamhet jag fick. Jag har ju aldrig varit på en Carnaval så jag tänkte det som en maskerad, därmed tyckte jag Svampbob var bra. Fast inte många spanjorer hade vågat klä ut sig till det, men jag är inte feg. Jag älskar att klä ut mig och det här var ju ett utomordentligt tillfälle. På gatorna hälsade man glatt på Bob Esponja, och två barn började leka med mig och Nuria (som var Calamardo). Vid Café Teatro skulle alla ta pa min svamp jag klistrat på och foton var det mycket av. Många sa att min dräkt var den bästa, kreativt liksom. Men lite irriterande var att alla skulle knuffa på mig eftersom jag var fyrkantig, men jag överlevde.

image174
INGEN KAN KLAGA PÅ MIN KREATIVITET

would you freak out if I said that I like you?

Nu har jag hållt på med min Svampbob-dräkt i cirka två timmar, det jäkla limmet torkar aldrig. Nu väntar jag på att allt ska torka, sedan ska jag ut med Nuria och köpa ansiktsfärg och brun målarfärg som dom inte hade. Just nu känner jag mig lite stressad, känns som det kommer bli "patata" av allt.


Just det, jag vågade ta mog mig igår till att prata om maximumtiderna på kvällarna. Hon sa två kunde hon sträcka sig till, jag sa att jag ville ha fyra men att jag nöjde mig med tre, och hon sa att hon kanske kunde tänka sig det. Framsteg säger Nuria.


Nu tänkte jag berätta om mina engelska-lektioner:

För det första min engelskalärare också min kontaktperson, vilket hon verkligen inte känns som, hon är djävulen i mina ögon. Engelska lektionerna är på spanska - alltid. Jag kan faktiskt medge att min engelska blivit sämre här, tv:n är dubbad och dom pratar spanska på engelska-lektionerna - fast desto bättre för min spanska. Vi går till punkt och pricka efter boken, läxor är inte så många och man har aldrig gloslistor. Man studerar grammatiken mycket noggrant och dom flesta spanska eleverna kan rabbla upp vad alla dom olika formerna av verben i framtid, presens och förflutet heter. Använda det kan dom ocksa, det dom blir underkända på är ord. När vi har haft prov ropar hon ibland upp vilket betyg man fått inför alla, och ibland ska hon skämma ut några stackare mer genom att uppge något fel dom gjort som tydligen är jättelätt att kunna. Jag har själv råkat ut för henne, jag skrev mitt första prov med blyertspenna och fick en utskällning inför klassen för här skriver man minnsan med bläckpenna (nämnde jag att hon var min kontaktperson!). Jag kan ta upp ett annat exempel som är så idiotiskt, och vad jag vet så stämmer det inte till punkt och pricka: Eduarda i min klass hade skrivit sitt förnamn, Maria Eduarda, på provet och inte efternamnet, hon fick utskällning av läraren för "Name" betyder att man ska skriva namn och efternamn, vilket jag aldrig hört att det betyder. Sen kan hon när som helst få utbrott om någon svarar fel. Därför är det oftast tyst när hon frågar något för ingen vågar svara, och då får hon utbrott för att ingen svarar henne. Sen klagar hon på uttal när hon inte själv kan uttala det rätt. Kort sagt, jag hatar min engelska-lektioner, jag tror dom klår historia-lektionerna. Det var iallafall en till berättelse om en maktgalen lärare i Spanien.


Nu ska vi kila och köpa dom sista grejerna för imorgon, har jag tid kommer jag tillbaka till datorn med kanske en till uppdatering.


RSS 2.0