hejdå

Imorgon åker vi, till Frankrike. Och kommer hem morgonen den 3 Juli. Har nästan lagt fram allt jag ska ta med, sen ska bara det packas ner i väska.

Snart ska jag även iväg och dömma igen. Ångrar nästan att jag sa ja, för jag är så trött och måste lägga ner allt i väskan. Men det är ju pengar iallafall.

fyra färger

Dömningen blev inte så hemsk som jag trodde att den skulle bli. Det gick faktiskt helt okej, dom blev inte alldeles för irriterade eller arga på mig. Men dock missade jag några offsider. Men matchen slutade 9-2 till AIK, så dom var ju iallafall glada.

what's happening?

Nu börjar det närma sig. Hela dagen imorgon kommer gå åt till att packa resten. Sedan på fredag - FRANKRIKE.

Snart ska jag in till stan, och sedan åka med AIK ut till Väskinde för att dömma. Usch, jag är jättenervös. Någon kan ju gärna komma dit som stöd och vara sällskap i pausen.

blåbärspaj

Oj, oj. Kom precis hem fårn dömning. Killar -95 eller -96 tror jag. Inget att vara rädd för tänker ni, men oj så fel ni har. Jag var asskraj, och dom märkte antagligen det eftersom dom inte körde rent spel. Men jag tror jag fick pli på dom små pojkarna efter ett tag. Men nöjd med matchen? Nej, det är jag inte. 
     En Roger från AIK ringde och fråga om jag kunde dömma imorrn, dum som jag var sa jag ja. Så nu ska jag ut i Väskinde och dömma, pojkar 11-manna. Hej, kom och hjälp mig liksom!

jag vill bara ha en hand att hålla i mörkret

Hinner inte in till Rädda Barnen-mötet idag. Blir lite smått irriterad, för alla bor faktiskt inte i stan och alla har inte ens buss på sommaren. Okej, jag har en buss som går halv åtta på morgonen, men hur kul är det på en skala från ett till tio? Nej, och nu tror väl dom att jag inte engagerar mig. Men jag kan inte få skjuts så tidigt, pappa kommer och hämtar mig och Klara vid tolv, och då är mötet slut. Jag måste även ta hand om Klara så jag kan inte cykla till stan heller.

this is my favorite tune, put on your dancing shoes

Var på utomhusjympan idag. Riktigt skönt att röra sig faktiskt, och bränna lite fett. Skall nog på Crosstrainingen på onsdag också, någon ny grej med löpning och styrka. Nej, nu in i duschen, sen sova. Det är ju tröttsamt med sommarlov.

image96

du vet att verkligheten, är inte alltid så verklig

Inget brev från internationellea programkontoret idag heller. Men jag fick ett brev från försäkringskassan med plastkortet som man måste ha med sig när vi reser på fredag.

Nej, nu ska jag snart gå ut och liva till bygden lite. Våra grannar har nu länge försökt få sitt hus sålt. Men när ffolk är på visning har dom sagt att det verkar så dött här, så jag och Klara ska gå ut och liva upp samhället.


vi går hjärtan mot hjärtan mot solnedgången som vi byggt med papper och lim

Då var det måndag igen. Fast nu en ledig måndag. Och jag upptäckte att om fyra dagar åker vi till Frankrike. Jag måste verkligen packa, det finns ju ingen affär där (livsmedelsaffär) så om jag glömmer tandborste så är det i stort sett kört!

Igår kväll bakade jag kladdkaka, en sån som vi bakade med fotbollen för typ ett år sen, med en av Gotlands bästa kockar. Den blev lite halvmisslyckad, för jag råkade ta ut den för tidigt. Men den blev god iallafall. Sedan såg jag på About a boy, jag tycker att boken är bättre än filmen. Fast det är ju i och för sig enklare att se en film, för den tar inte lika lång tid. Sen är det mysigare att se film tycker jag.

words don't come easy to me

Nu har jag sett två dokumentärer, en som kallas Colombia-massakern och en annan som handlade om den största singelolyckan med flygplan i historien, 1985. 
     Colombia-massakern var helt sjuk. Två ungdomar planerade i ett år att mörda så många som möjligt på deras skola. I April 1999, hade dom samlat på sig enorm många vapen, och hade 99 stycken bomber. Dom lyckades döda 23 stycken, men många fler blev skadade.

koskinkorva

Usch, hemskt, förfärligt, ja allt det kan man säga om att vi splittras i klassen. Jag vill inte. Skulle gärna ta studenten med denna klass. På ett år har vi fått en ganska bra sammanhållning, trots allt har det ju varit mindre än ett år. Först gick vi till aulan och lyssnade på lite musik och tal, sedan såklart "Den blomstertid nu kommer". I klassrummet hade vi lagt ihop till två tårtor som vi käkade upp. Vi fick våra betyg, och efter det var det att ta farväl av alla.

Och efter detta blev jag alldeles för sentimental.


Kvällen bestod av mat på Packhuskällarn med Hanna, Agnes, Jennie och Linn. Efteråt anslöt vi oss till alla andra på Strandpromenaden.
(Bilderna från kvällen går inte att ladda upp här, gå in på: http://ninnies.bilddagboken.se där bilderna förhoppningsvis kommer komma upp så fort som möjligt)


play that funky music white boy

Ännu en dag som spenderats i skolan, eller typ två timmar. Har städat skåpet, just nu ligger en av mina turpennor där ifall den behövs till morgondagens lektioner. Jag fick VG+ på matteprovet (igen), en poäng ifrån liksom, surt.

Efter skolan kilade jag och Linn in till MQ-rean. Jag undrar egentligen hur många gånger vi gått in till stan för alla extrapriser och reor, många iallafall. Hittade en jeansklänning iallafall, men den ska nog sys in lite.

Vid halv tolv fick jag skjuts av pappa hem. Åt direkt när jag kom hem, är ju vad vid att äta vid halv elva-elva, och såg samtidigt filmen Flight 93. Tankarna flyger verkligen tillbaka till 11 September och dom där jäkla flygplanen. Efteråt slocknade jag framför Tv:n och plötsligt vaknar jag av att sex stycken små 10-åringar står och fnittrar åt mig.

Vid fyra drog jag och Matilde ut ännu en gång till Sanda för jordgubbsplockning. Efter fem dagars plockning har jag nu tjänat 2520.50 kronor.


Bilder från våran
Pic' nic (eller nu hur det stavas?)
i måndags.

gubbar

Nyss hemkommen från jordgubbslandet, ont i ryggen, solkig med några hundralappar rikare. Plockade 176 liter, men sen skulle vi tydligen bara få 3,50 kr/litern idag.

Men jag kanske skall börja dra mig mot sängen..

friluftsdag

Friluftsdag idag med dom nya klasserna. Sp1b, det klingar faktiskt inte lika bra som Sp1d. Men jag är faktiskt nöjd. Trodde inte jag skulle få en så bra klass, men alla var ju faktiskt normala. Oliver har ju redan räknat in att vi behöver 65000 till studenten, så det är väl bara att jobba på. Fast jag vet ju faktiskt inte om jag kommer gå med dom än, jag vill fortfarande till Spanien, men som sagt, jag är reserv.

Nuförtiden hinner jag inte med något känns det som, eller ska jag säga att jag gör alldeles för mycket så jag inte hinner hämta andan. Jordgubbssäsongen har ju rivstartat nu och jag tänkte tjäna lite extra money, så varje dag nu är det vara direkt hem från skolan, sedan iväg till jordgubbslandet och sen hem för att sova. Men lugn, det är snart sommarlov!

kom ihåg mig då

Tofta idag, men först en dömning. Efter att piffat till mig efter matchen, cyklade jag till tofta. Lägg märke till CYKLADE. Fast det var inte så jobbigt som jag trodde, men det var väldigt varmt. Hade mp3 med mig och lyssnade på den hela vägen, och sjöng verkligen ut när det inte var något folk i närheten.

Mamma (och jag) bakade köttfärspizza, och alldeles strax la familia dra in till stan och ner till glassisbaren. Mumsfilibabba!


Jag säger bara: Lasse Winnerbäck


jag vill gå hem med dig

JAG FICK MVG I MUSIK! Jag kan inte fatta det, helt otroligt. Det är helt sanslöst ofattbart. Jag är såååå lycklig! Ett litet utdrag av hans motivering:

Uppspel 1/6: Spelade trummor, piano och gitarr på låtarna Try me, Killing me softly samt The scientist. Spelade inte riktigt övertygande på uppspelet (hade missat ett rep) men ska ha cred för att hon prövade på så många instrument.

Allmänt omdöme: MVG. Ninnie har varit väldigt intresserad kursen igenom och inte varit främmande från att pröva på olika instrument, inte ens på kursens slutskede när det började närma sig uppspel. Har visat en stor progressivitet under kursens gång och lagt ner mycket arbete.


Idag har jag och Agnes kollat in dom lyckliga studenterna. Sedan åkte jag hem, slängde i mig mat och sedan moppade jag och Matilde till Sanda för att plocka jordgubbar. Tjänade 340 spänn.

Igår var det grillning med klassen. Mycket lyckat. Det var trevligt, skoj, roligt, ja allt man kan tänka sig.

Fler bilder från kvällen spanas in på: http://ninnies.bilddagboken.se/

if you want my future, forget my past

Fan, jävla geografi, jag hatar geografi! Först säger min geografilärare att jag hade fått MVG i geografi om jag fått VG på det första provet. Han sa att jag fått mellan G-VG på det. Sen går jag ut och frågar dom andra vad dom fått, ajg och Emilia hade fått samma poäng och till henne hade han sagt att hon fått VG på provet. Jag går tillbaka och säger som det är, och han säger att jag hade VG på det. Men ändå får jag bara VG i slutbetyget. Eller bara och bara, men ligger man på gränsen känns det piss!

Men ikväll skall det bli kul med grillning med klassen. Det är nästan alla som kommer.

woke up cold one tuesday

Tisdagen avklarad. Massa redigering, både på svenskan och spanskan. Och nu är det så att det blir ett VG för mig i spanska, that's it!

Ikväll blir det grill med Agnes, Hanna, Jennie och Linn och en massor andra. Tänkte faktiskt ta med mig kameran, så jag kanske kan börja lite mer seriöst med bilddagboken.

and everybody smiling, it's so inviting


would you please, please come back to me

Nej, nu jäklar ska jag bli bättre på det här. Att blogga alltså. Men dygnet har verkligen för några timmar och skolan tar ju upp en tredjedel av timmarna liksom. MEN SNART ÄR SKOLAN SLUT! Som om ni liksom inte hört det förut. Det är ju typ det enda som det pratas om i dessa tider.

Man börjar även märka av det på lektionerna för lärarna har svårt att hitta nåt att göra åt oss. Vi får se på film och till och med ibland sluta tidigare. Nu håller vi på och fixar det sista med alla inspelningar vi gjort, Svenska nyhetssändningen och imorgon blir det även Spanskans Packat och Klart. Imorgon blir det även ett sista matteprov.

Och för er jag inte berättat det för, för er jag har berättat det för har jag väl tjatat ihjäl er vid det här laget. Jag fick sommarjobbet på Strand Hotell, eller inte fulltid men tre dagar i veckan kunde dom nog skrapa ihop till mig, och det får tamejfan duga!

RSS 2.0