soy un salvaje, y no entiendo esto

Forst kommer en halsning till Anne och Erik:
Jag tackar for sms:et (svarade inte for mina pengar haller pa att ta slut pa det svenska kortet, och vet inte om jag kan fylla pa det har). Jag har det bra har, och livet leker, satt en timme ute i solen idag, urskont!

Som sagt sa satt jag ute i solen idag i en timme, och nastan exakt vid 5 sa gomde den sig bakom berget och jag begav mig for att se om jag kunde hitta nagra sorts ostbagar har i Spanien. Men icke, jag kopte nat som sag ut som det, men det var inte alls lika gott. Sen begav jag mig till min favoritaffar har i Cieza, det ar en Bazar och det ar faktiskt ratt sa billigt dar. Dar kopte jag ett rott nagellack, som jag saknat sa. Men roda naglar kanner jag mig som en ny manniska. Sen efter det begav jag mig till Lidl pa jakt efter en chokladkalender som jag hade spanat in for tva veckor sen, MEN DOM VAR SLUT! Rackarns, sa nu kommer jag vara utan chokladkalender om jag inte hittar det pa Mercadona eller Dia, men jag tyckte synd om mig sjalv och kopte chokladturron.


image152
(jag i Granada vid arabaffarerna)

miercoles, 28 de noviembre

image150
(foto taget av tove i Madrid)

Jag vet inte riktigt vad jag ska beratta, det hander inte sa mycket har. Men igar iallafall kom en tjej som heter Maria hit, hon akte hit, som jag, med ett ar i Spanien for tva ar sen och var i Cieza och hade kontakt med min vardfamilj da. Sa jag traffade henne, och fick prata lite svenska, vilket var otroligt skont. Det kanns som om efter att jag far prata lite svenska forbattras min spanska nagot, jag vet inte varfor, men det ar sa det kanns. Hon foljde med till min spanskaklass pa kvallen for hon gick ocksa pa det, och vi ska kanske aka till Murcia nasta vecka, men inget bestamt.

Och imorgon har vi ett feting-filosofiprov, och jag fattar nada, no entiendo. But hey, mina betyg gor ju detsamma vad jag far har, det ar faktiskt ratt kul att bli underkand har for jag bara skrattar at mina fel.

Men nu tror jag att jag ska ta och kila och kopa lite choklad, sen ska jag kopa cd-skiva for att skicka lite Madrid bilder.




ppp

Just nu ar jag riktigt glad, P-knappen och vanliga frageteckensknappen funkar igen, woho!

if you wanna be my lover

Maste bara lagga upp den har bilden, for vi var sy grymt snygga!
image149

mis palabras son como las estrellas, nunca se extinguen

Jag har ingen fantasi for att skriva, men jag kanner aven att jag maste skriva av mig lite. Imorgon har varken jag eller Nuria skola, dom flesta av dom andra i klassen ska se en teater i Murcia, men vi ska inte aka. Sa vi blir typ lediga tror jag, hon har iallafall sagt att jag inte behover ga till skolan, och det racker for mig. Jag funderar pa om jag ska testa att ta bussen till Murcia for att se lite av staden eller att spendera den till shopping, det borjar faktiskt bli alldeles for kallt med converse har.

nej, nu ar det blankt kommer inte pa nat mer.





adios guapos

blå-och gulmålad bland spanjorerna

image147
Var och sag Spanien-Sverige matchen, och även om Sverige spelade kasst var jag glad ända.

vi är svenska fans allihopa

Okej, det blir verkligen en snabbis det här.

I helgen har jag varit i Madrid och träffat alla andra svenskar som är i Spanien. Manga sena nätter och tidiga mornar, men det har varit urhäftigt. Vi var allihopa och sag Sverige-Spanien, typ det bästa jag varit med om pa länge. Grymt skön stämning, men Sveriges spel kan man väl säga nat annat om. Pa söndagen var vi pa deras veckomarknad (Rasto), som är oändligt lang och billig. En lyckad helg med andra ord!

Idag var jag urtrött, orkade egentligen inte ga upp, men gjorde det ändan och gick tva lektioner. Men varje gang jag blinkade somnade jag till och sen hade jag huvudvärk, sa rektorn skjutsade hem mig sa jag fick sova.

Bilder fran hela min vistelse i Spanien hitills kommer nog upp nagon gang denna vecka.

martes 13

Ja, idag är det tisdagen den 13. Och vad är nu sa speciellt med det da? Jo, för här i Spanien är tisdagen den 13 samma sak som fredagen den 13 i Sverige. Jag har sannerligen märkt att det är tisdag den 13.

Hade prov i Matematik idag, och jag fattade ingenting. Men jag löste nagra uppgifter pa mitt sätt sa att det skulle vara lite text pa pappret. Jag börjar bli lite irriterad pa lärarna för pa prov far man inte skriva med blyertspenna, utan maste skriva med bläckpenna och jag fattar inte varför? Jag skriver fel hela tiden och med bläckpenna kan man inte sudda. Men det är sa det är i Spanien och jag far val ta och anpassa mig.

Fast idag har ända varit en relativt lyckad dag, det later sa töntigt när jag säger det, men jag har pratat relativt mycket. Nagra elever fran min kurs Communicatión Audiovisual insag att jag förstod spanska, och vi pratade hela Activ blablabla nat.

Och tillsist, pa fredag aker jag till Madrid!

du har förändrats den senaste tiden och just nu tycker du att du inte passar in någonstans

I helgen har jag lart mig att gora tva spanska matratter, arroz con verduras och en annan som jag inte kommer ihag vad den heter. Men det ar iallafall gott och jag ska laga det nar jag kommer hem om jag kan hitta samma ingredienser. Sen nasta helg ska jag lara Maravillas laga nagon nagorlunda svensk matratt, tror att det blir bakpotatis och pannkakor. Vi ska kila till lidl lite senare, for dom har grekiska veckan och darmed tsatsiki dip, fast jag vet inte hur jag ska fa tag pa creme fraiche eller nat liknande for det visste hon inte var det var. Men det fixar sig.

Sen ska vi baka lussebullar, jag skulle visa en bild och hon tyckte dom sag sa goda ut att hon sa att vi kunde baka dom. Mumsi!

Nu i helgen aker jag till Madrid, ska bli skoj att kolla in stora staden har. Men det ar lite laskigt for jag ska aka sjalv, och sen aka tunnelbana sjalv och hitta till vandrarhemmet. - Min spanska ar inte redo for det!

Det ar lite kul, jag kan inte ga in och lasa Matildes blogg for de blockas for datorn tror att det ar pornografi.




jag önskar bort mina spöken, nu är önskan din

viernes, nueve de noviembre de mil siete

Sitter har igen, inget svar heller. Fast nu sitter jag och letar svensk mat och recept som jag kan visa Maravillas hur man lagar. Fast i Sverige har vi inte sa mycket svensk-svensk mat, det ar typ kottbullar och falukorv. Men jag har tagit med pannkakor, kassler med ris och bakad potatis ocksa. Sen far jag se om jag hittar nat mer.


jag har saknat att ringa ibland och berätta om hur det går

Nu ar jag har igen for fjarde dagen i rad. Jag vantar pa svar fran killen fran Madrid, och en annan tjej som reser med internationella programkontoret om vi typ kan aka till madrid tillsammans. Det ar en lang resa, vad jag minns, minst fem timmar.

Idag hade vi ingen historia (hurrra, hurra), det ar sjukt trakigt. Hemma ar det inte direkt mitt favorit amne och tank nar man inte fattar nat, och sen ska eleverna skriva av det lararen sager hela lektionen. Nej, usch for Spaniens satt att ha historialektion. Istallet hangde jag med hela min klass som hade flyttat sin franska lektion till tiden nar vi skulle ha historia, och saklart fattade jag Nada.


jag skulle fastna i min ensamhet igen, om du lämnade mig nu

Min gulliga syster skickade tre latar till mig, jag har saknat Lasses - Om du lamnade mig nu. Jag min dumbom glomde ju saklart att fornya min mp3-musik innan jag begav mig till Spanien. Det ar frivilligt for vemsomhelst att skicka later till mig pa hotmail.

Nej, nu ska jag ga. Jag skulle egentligen bara ga till internet och se om jag fatt svar angande motet i Madrid, men inget svar.

the world will never ever be the same

Jag ska till Madrid nasta helg! Det ska vara en traff for alla svenskar som studerar i Spanien med internationella programkontoret, jag tror det kommer bli heltrevligt!

Jag tycker inte om tisdagar har i Spanien, kanns som vecka aldrig tar slut, hittar inget att gora och lektionerna jag har pa tisdagar fattar jag inget av.

Nej, nu ska jag kila, har spanskalektion for invandrare om lite mindre an en halvtimme.

nosferatu

Nu har jag suttit vid datorn i snart 3 timmar. Delvis for att gora klart det dar forbannade Nosferatu arbetet, assvart nar jag kom fram till att ordet argumento pa spanska betyder inte argument, utan handling(inte som lexin visar, argument, det ar FEL). Och jag som inte fattade filmen direkt, men som tur var finns internet och andra som forstar handlingen (pa svenska) sen fick jag forsoka och hitta nat som verkade ratt. Men nu har jag lyckar knackla ihop en sammanhangande? text pa nastan en sida, och uppradat fakta pa lite mer an en halv sida.

Fick tillbaka filosofi-provet idag, 3,5 poang (jag gjorde bara halva provet, sa han raknade darutifran) 5 ratt av 16.
Fick aven tillbaka engelska-provet idag, 8,9 poang, det ar ganska mycket tycker jag.
I fredags fick jag tillbaka ekonomi-provet, 4,25 poang.

Sen kan jag beratta att dom har ett 1-10 poangssystem i Spanien, dar 5 och over ar godkant, sa jag har inte lyckats sa bra om jag vore spansk, men jag tycker att det ar brymt bra for att vara svensk och efter 3-4 veckor i Spanien.


Sen for alla som undrar nar jag kommer hem:
Jag kommer hem natten till den 23 December och atervander till Spanien igen den 6 Januari.

RSS 2.0