bowling

Bowling med domarklubben igår, sedan blev det tacobuffé efteråt. Två pass med dömningar blev det under Team Sportia Cup helgen. Efteråt drog jag med Simon och hans två polare Johan och Jonathan till Lillebror. Lite oväntat eftersom jag inte tänkt gå ut. Men det blev en nykter kväll som slutade med att vi drog därifrån halv två. En trevlig kväll iallafall!

cookies

Lite annorlunda dag, till exempel hade vi elevrådsmöte. Åt ihjäl mig på alla kakor. Sen förstår jag inte hur vissa kan var så outhärdligt oseriösa jämt, jag menar, är det mänskligt? Vilda diskutioner om Operation Dagsverket, som vi då ska göra till vår egen insamlingsdag, för att det är mycket "svinn" med Operation Dagsverket.

Senare kom Molly på den bra idén att vi faktiskt kan försöka samla in pengar till studenten, jag hakade på och vi förklarade våra planer för klassen. Det var väl lite sisådär med vad folket tyckte, men majoriteten tyckte det var bra.


vi lever i vår egen värld

Missade båda bussarna idag, så var tvungen att ta bilen. Vilket var tur, vi slutade halv 12 och det var fisk i skolan, så jag kunde åka hem och äta mat, yey!

Ikväll tänkte jag vara duktig och åka in på ett friskis-pass. Har varit lite dålig på det här med träning, jag måste få in rutin på det. Men tänkte iallafall testa aerobicsen ikväll, om jag kommer iväg..


melissa horn

Ett musiktips till er alla, som ni verkligen måste testa. Melissa Horn heter tjejen. Hon har mest blivit känd för sin duett med Lars Winnerbäck i "som jag hade dig förut". Men alla hennes låtar är helt underbara. Jag skulle kunna jämföra henne lite som en Lars Winnerbäck, fast tjej.


Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till
Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan
Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


mål på börsen

Vet ni? Jag har kommit på ett mål under helgen som jag ska sträva efter när börsen stabiliserar sig. När jag om någon månad märkt att den stabiliserat sig skall jag börja investera i aktier och jag skall försöka vara så aktiv det bara går. Mitt mål är att tjäna ihop till en lägenhet. Jag har redan spanat in en tvåa, på lännaplan.

jag drömmer nog underliga drömmar om Peter Singer inatt

Jag måste bara få berömma mig själv lite här. Jag har suttit hela dagen med min filosofi-uppsats. Efter ett utbrott runt tre på att datorn låste sig fyra gånger på rad över att jag försökte se debatten på SVT som handlar om mitt filosofiska ämne, fast dom typ tagit bort den. Jag spelade in det när det gick på TV, men videon gick sönder precis efter, så jag har inte kunnat få ut bandet ur spelaren. Gav jag upp för en stund och tog en promenad med Annie. När jag kom hem satte jag mig med datorn igen, kunde lyckligtvis se 1,5 min av debatten, innan datorn låste sig igen. Sen kommer pappa och säger att grannen lyckats få ut bandet (fast bandspelaren är fortfarande trasigt), och jag kunde äntligen se hela. Nu är första utkastet av HELA uppsatsen klart. Har jag tur fixar jag iordning allt på tisdag när vi har filosofi.

Ibland hjälper hårt arbete! (hoppas jag iallafall)


Är det Peter Singer som håller mig vaken?

Jag förstår verkligen inte vad det är med min kropp. Jag kan inte somna om kvällarna om jag typ inte ser minst två filmer i sängen innan och sedan läser kanske en halvtimme oavsett hur trött jag är. Sen vaknar jag tidigt (kl. 10 är tidigt med tanke på hur sent jag somnar av min somna-in-procedur), och är jättetrött. Snart fixar jag verkligen inte det här längre.

Men nu ska jag skriva min filosofiuppsats, jag tror att jag har tur med hur min filosof har skrivit sin bok, jag behövde bara läsa typ mindre än två kapitel. Nu ska vi se hur kreativ jag kan vara med en filosofiuppsats en söndagmorgon i Januari.

Peter Singer har annorlunda tankar än de flesta människor,
men inom frivillig dödshjälp håller jag med honom än så länge.
(om jag förstått hans tankar rätt, det positiva väger upp mot det negativa)

imponerad (och avundsjuk)

Jag måste bara få uttycka hur imponerad (och även avundsjuk) jag är på blondinbella. Hon har fullt sjå med allt hon tar sig för, är säker på sig själv och verkar älska livet. Hon har flera företag, medverkar i lets dance, startar en klädeskollektion, bedriver en tv-dagbok och går även i skolan. Damn, woman! Hur hinner hon med allt? Och framförallt, hur lyckas hon med allt? Visst jag är en driven tjej, men jämfört med henne är jag inget. Jag tycker iallafall att hon är en stor inspiratör i min vardag!

Idag har jag iallafall hunnit gå i skolan och har redan gjort matte och ekonomi, nu ska jag ta tag i resten.

should I take it like a no?

Vaknade halv sju första gången och snoozade fram till sju, det blir bara svårare och tuffare att komma upp ur sängen. Min trötthet blir bara värre och värre, och det känns som jag skulle kunna sova i 11 dagar i sträck. Har iallafall fått en tid på vårdcentralen den femte februari (?), så viktigt var mina problem liksom. Efter skolan gick jag, Molly och Kikki och solade, sen 10:an hem. Gick minst fyra km innan mamma plockade upp mig.

Ikväll blir det nog aerobics om jag inte somnar på en soffa någonstans.


jättebra blodvärde

Skola klockan åtta i morse, känner mig sjukt omotverad just nu och så är jag grymt trött som jag varit nu i flera månader, om inte år. Så jag gick förbi skolsyster och frågade vad det skulle vara, jag fick ta putt i fingret som visade att jag hade jättebra blodvärde, hjälpte inte mig mycket.

Vi åkte skridskor idag, roligare än jag trodde att det skulle bli. Bromsa kan jag, men inte åka baklänges. Efteråt åkte jag, Molly, Kikki och Linnea till MAX, för att vi visste att det var gröt i skolan.

Kvällen har spenderats med att sortera potatis, lagom roligt eller nu vad man ska säga. Man får iallafall varva ner.

raugh

Fullspäckad dag idag, och idag startade retoriken. Efter skolan åkte jag till Life-butiken och köpte lite rosenrot för att bli piggare och gladare, det ska tydligen inte vara billigt att må bra. Sedan åkte jag och Annie ut till kupan för rädda barnen-möte, där det var lite info och muggmålning. Tillsist begav jag mig till friskis för ett medel-pass, min kondition har blivit sjukt dålig!

strömavbrott

Vi får strömavbrott mitt under reprisen av lets dance, den som jag vill se dansa är blondinbella, och när tror ni strömmen kommer tillbaka? Jo, efter att blondinbella dansat, ibland blir jag bara sååååå suuuur!

tjocka släkten

Släkten har varit här, blev singstars sjungande med kusinerna idag också!

Det blev ingen utgång, vi blev otaggade och sen har jag fått feber, så jag har sett på beck istället. Nu tänker jag slå mig ner framför tv:n för att se World trade center.

if I could just crash here tonight?

Hade sex av mina tjejvänner här igår, vi åt mat, sjöng singstar, åt marängswisch och pratade en massor. Jättetrevligt och det gjorde min födelsdag bäst! TACK!

Idag kommer släkten hit, mamma säger att vi blir 27 pers. Jag gillar att ha stor släkt, det blir aldrig tyst och tråkigt.

cumpleaños feliz!

Så blev man 19 år..

börjar bli gammal..

Jag är grymt trött just nu, kan inte somna om nätterna. Sen att skolan redan tar kål på en gör det väl inte bättre, sjukt mycket uppsatser och uppgifter att lämna in, redan nu.

Men imorgon fyller jag år, 19, börjar bli gammal..

yey

Ännu ett inlägg innan jag somnar, börjar bli en hejare på det här igen.

Dagen ägnades åt plugg, lite städning, sen lite träning framför Topmodel. Topmodel är typ världens bästa push för att träna (efter du är vad du äter förstås).

Nej, nu dags för svenskaboken och sömn.

plugg, plugg, plugg.

Dagen ska ägnas åt plugg, plugg, plugg och återigen plugg. Lite städning hoppas jag hinna med också. Jag förstår inte hur jag kan känna mig stressad över skolan när jag precis haft ett lov på två veckor.

jag älskar dig mer än det finns fiskar i havet och högre än månen

Sitter rödgråten, läste precis ut min engelskabok som tyvärr slutade sorgligt. Jag har aldrig gråtit för att en bok varit sorglig, visst film brukar man ju sitta och lipa lite då och då, men bok liksom? Men så kan det gå, boken heter iallafall At first sight med Nicholas Sparks (författaren av the notebook), läs den nu!

Och nu tänker jag skriva min engelskaredovisning på den, jag måste få den pressen ur världen.

Joda

Kom precis hem från Joda, där jag ätit middag med Annie och Li. Verkligen jättemysigt, och helt ofattbart att man inte gör sånt oftare! Vi pratade om lite allt möjligt, och det kändes välbehövligt, tack för kvällen!

årskrönika (eller nu vad man kallar det)

Här kommer min utvärdering av året 2008 (bättre sent än aldrig)
Året skålades in med Jennie förra året, Agnes och jag tappade bort varandra bara minuterna innan tolvslaget. Jag var hemma från Spanien för att träffa alla. Den 6 Januari tog jag flyget till Arlanda, storgråtandes vad jag kommer ihåg, men jag kommer också ihåg att jag ville återvända, för inte tänkte jag ge upp.

Den 7 Januari var jag åter i Spanien för att gå i skolan, tiden där gick väl relativt snabbt, inte så snabbt som man skulle kunna tro. Det var skola, fester, Italien, Portugal och en massa annat. Jag återvände till det underbara Sverige (som jag faktiskt trivs bäst i) den 25 Juni.

Jag kommer så väl ihåg när jag kom till Visby flygplats och träffade först farmor, och när jag skulle svara på allas frågor började jag meningarna på spanska, det satt liksom fortfarande kvar. Vi åkte hem och åt kakor och tårta som jag längtat efter, eftersom man inte riktigt åt såna kakor som vi har i Sverige i Spanien.

De första två veckorna jag var hemma försökte jag mest fatta att jag verkligen kunde greppa telefonen och höra av mig till olika betydelsefulla människor i mitt liv. Vissa blev överraskade att jag hörde av mig, men för mig var det som att tiden jag var i Spanien så "pausades" mitt liv på Gotland, men så var det självklart inte för alla andra.

Sommaren gick med massor jobb, lite strand, någon kväll på krogen och kära återseenden. Jag hittade faktiskt en pojke för ett tag där också. Skolan började, och jag stod darrandes och nervös i skolan och höll på och dö av nervositet. Det var trots allt bara en person jag kände till i klassen jag skulle gå i. Men det gick bra, och snart hade jag funnit min plats i allt.

Hösten gick fort om jag tänker tillbaka, med en massa plugg och jobb i bakgrunden, och ibland kanske lite för lite tid för mina vänner, vilket jag ångrar. Sedan kom december med julens alla förberedelser, ett förhållande som tog slut och en massa fest.

Året avslutades på ett mycket trevligt vis, middag med Jennie, Agnes och Fanny. Detta år hittade jag och Agnes varandra på tolvslaget.


Tiden i Spanien gav mig mycket tid till att tänka, på livet och mina värderingar. Jag har fått en enorm insikt på mig själv och jag har blivit säkrare i mig själv. Jag är inte lika blyg, för vad gör det om man gör bort sig lite då och då egentligen?
2008 var ett lärorikt år minst sagt!

2009

Firade in det nya året med middag med Jennie, Agnes och Fanny hemma hos Jennie. Vi hade det mycket trevligt! Till tolvslaget tog vi oss ner till hamnen och träffade alla andra där, sen vidare till Lillebror en liten stund.

Nytt år, med nya problem som kommer. Allt gammalt har jag lagt bakom mig.

RSS 2.0