Tur är när förberedelse möter tillfälle

Är helt slut, det var jobbigare än jag trodde att börja jobba klockan halv sex. Fast  pengar pengar pengar. Därför att jag varit slitit så hårt på jobbet unnade jag mig en baddräkt och en väska och tog en sväng förbi Agnes som jobbade idag på brödboden och köpte med mig en GI-macka och kaka. Sen hängde jag i Almedalsområdet hela dagen, jag fick se Lars Ohly och Gudrun Schyman. Nu är det dags att lugna ner sig, så jag ser på Alla hans ex.


Jag behöver en stilla hand

Jag har från och med nu ett till jobb, jag börjar imorgon klockan 05.30 för första gången. Jag ska ta emot frukt och grönsaker som kommer på pallar, och när klockan slår åtta och beställningar på delade vattenmeloner kommit in ska jag klyva vattenmeloner. Tyvärr varje vardag i veckan, men pengar behövs alltid. Jag unnar mig en sista minuten i september istället. Så nu behöver jag verkligen sova, godnatt!

goooodnatt!

Har precis kommit hem efter att ha cyklat hem (ja, klart jag gör, det är sommar!) efter mys på stan med Agnes, och med sällskap ett tag av Annie, Karolina, Malin och Felicia. Agnes och jag var först på Trädgården, där dom hade invigning av nya baravdelningen, senare begav vi oss till utegården vid förra Vinäger. Mycket trevligt sällskap och söta servitörer.

När sommaren kommer, bättre dar, min vän

Idag har solande på terassen varit på schemat, men jag har även hunnit med en promenad. Nu är det dags att hoppa in i duschen och göra mig party/middagsfräsch. För idag fyller nämligen Annie 18 år! Så det bjuds på middag hemma hos henne, sen blir det utgång för oss.

Hur märkligt kan man må?

Stackars hon som flyter med
som aldrig lärde sig ta sats.


Dags för John Blund tror jag nog allt.

Ge mig nåt som tar mig någonstans

Dagen har spenderats stekande på Sandviken med Agnes och hennes föräldrar. Mycket trevligt! Och lite mer färg fick jag allt trots solskydd. Stranden avslutades med mjukglass i Roma.


Vad jag bryr mig om nu är att aldrig ge hjärtat rakt ut

Jag säger bara HÅKAN HELLSTRÖM!



Sjukt fin koncert, människor som dansade, grät och skrattade.
Och så jag, som hälsade på HÅKAN, han hade ett fast handslag.


Förövrigt har dagen varit bra, bilen fixade besiktningen och jag har inga hål i mina tänder. Jag fick umgås med Li, även om vi sov mycket av tiden. Jag har iallafall fått första färgen, röd..

Allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är


För allting jag skriver det blir ändå för kort

Som trottoaren älskar förloraren?

Midsommarfirandet i Åminne var riktigt mysigt. Fast när det blev kvällen och vi skulle ut och se vad alla andra ungdomar gjorde önskar jag att jag hade stannat hemma istället. Det kändes bara så ynkligt och patetiskt med alla som ville ha gräl hela tiden. Helt enkelt inte mig grej. På midsommardagen var vi på after beachen och sen grillning igen på kvällen.

Ikväll har jag bara sett en dokumentär om klädindustrin och filmen Tolken.

Maxisteget och ett leende på läpparna

Första dagen på jobbet var sjukt rolig! Vi hade mycket att göra, visst, men kunderna kom fram och småpratade lite då och då. Sen verkar alla vara värsta härliga personligheterna på scharken, som blir ett ännu större plus. Nej, jag kommer nog trivas bra där i sommar. Fick även jobba över idag, två timmar. Money, money, money, it's so funny!

Sen snabbt hem och äta, sen in till stan igen för att samåka med Magnus och Adam för dömning ute i Fårösund.

Solande uttråkar mig

Vilken slappisdag jag haft, men jag har varit sjukt rastlös. Fast jag har faktiskt klippt gräset eftersom jag var tvungen att sluta vid elva igårkväll för att grannarna behövde sova och så fortsatte jag idag. Annars har jag bara försökt ligga så mycket på terassen som möjligt utan att dö av uttråkning. Om någon har något arbete som den behöver arbetare till som arbetar lite då och då, ring mig! Men imorgon är iallafall min första arbetardag på Maxi. Jag är sjukt nervös. Vet inte ens vart personaldörren ligger någonstans på baksidan och jag börjar klockan sju.

Busskort åt alla!

Ställde klockan på halv nio idag, åt frukost och en timme senare började jag min promenad mot stan. Efter att jag gått ungefär fem kilometer stannade en bil och frågade om jag ville ha skjuts, vilket jag glatt tog emot. Träffade Agnes och vi tog en liten sväng på stan innan vi skulle samlas för att åka ut till Suderbys för att demonstrera emot borttagningen av bussiga kortet. (http://helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5346736). Efter en del rop och diskussioner åkte vi buss tillbaka till stan och vi SSUare gick och tog en fika (ja, jag gick med i SSU för två veckor sedan). Tillsist hämtade jag cykeln och cyklade hem.


Never ending story

Maxigrejen var skoj. Efteråt drog jag hem till Katta och vi drog oss neråt Gute där vi dansade natten lång. Det slutade med att jag iallafall fick skjuts hem (slapp cykla) och somnade gott i min säng.

Idag har jag varit på Idas studentmottagning. Grattis tjejen!


Go crazy

Sjukt trevlig kväll igår! Efter singstar med Agnes, cyklade vi in till stan, Förfest hos Katta, sen tänkte vi dra till Hamnplan5, men det verkade vara så dött så vi satt en stund på lillebror och snackade med folk. Vid ett drog vi in på Gute och dansade gärnet. Vid fyra kom jag hem.

Ikväll är kick-off med Maxi, ska bli trevligt, men vet inte om jag känner någon där. Återstår att se. Senare ikväll kommer troligtvis jag och Katta dansa benen av oss på Gute.

So fucking special

SOMMARLOV! Det sista, sen aldrig mera sommarlov utan antingen arbetslöshet eller semester! I LOVE IT! Det började firas med kakkalas i skolan, stipendiumutdelning till alla i klassen i form av en bok. Sedan fortsatte vi till stan där jag unnade mig ett par shorts, det är ju trots allt sommarlov, och sedan lunch på Joda med folk.

Ikväll kommer Agnes hit, sen cyklar (tecken på att det verkligen är sommarlov) vi in till stan för förfest och sen får vi se hur resten av kvällen blir.

Kolla huliganen som sticker ut huvudet från bilen! Oj, de var visst arslet..

Händelserik dag. Började med att jag hämtade upp Erica och Linnea, tog en sväng förbi Maxi, sen begav vi oss till Boda Borg där dagen skulle spenderas med resterande av klassen. Där sprang vi omkring och tänkte som galningar tills vi nästan blödde om knäna av alla krypande. Tillbaka till stan, lite snack med rektorn och tillsist solning i Almedalen med Katta och Linnea.

Vid fyra drog jag till Gråbo och min gammelmormor som fyller 91 år. Där bjöds på smörgåstårta, kakor och tårta. Tio i sex ringer Agnes och ber mig rädda henne från att vara själv vid alla föräldrar på Sp3e medelhavsinspirerande middag som vi bestämt att vi skulle gå på, så jag åker direkt dit. Jag klämde ner lite mer mat och kakor, och sen fick vi gå en intressant tipspromenad. En heltrevlig kväll!

fuck it

Tänker dom med arslet eller?


I will live today, even if it's going wrong

Frukost på sängen skulle inte sitta helt fel, någon? Nehej, inte det, får ta och pallra mig ner sen. Såklart är sovmorgnar värdelösa när man bor i familjen Karlsson, det är ett jävla liv på morgnarna och man vaknar och kan inte somna om. Därför har jag redan varit vaken i en halvtimme.


housekeeping

Har städat i drygt fyra timmar och äntligen är det färdigstädat. Jag kom fram till att jag behöver ett större rum till alla mina grejer. Men härligt ändå, golvet är rent och jag kommer inte snubbla imorgonbitti av att det ligger grejer på golvet!


Håkan-biljett och stadsrunda

Vaknade tjugo i tolv, och upptäckte att jag alltså hade tjugo minuter på mig att komma i tid till Agnes som jag skulle möta i stan vid tolv för att köpa Håkan-biljett.  Faktum är att jag blev en halvtimme försenad, men hon och Felicia köpte biljetterna sålänge. Senare tog vi en sväng på stan, Agnes hade studentpengar hon behövde sätta sprätt på. Fast jag hittade en sommarjacka också, går ju inte att gå på stan utan att köpa nåt..

Studentmottagning(ar)

Studentskiva hos Susanne och Agnes idag. Efter Agnes mottagning drog vi plus Simon in till stan och träffade Jonathan, vi slog oss ner på bolaget och myste lite.

Vad kryssar du?

Har precis varit och röstat i Stenkumlas vallokal (bygdegården). Jag kryssade Evin Cetin, Socialdemokraterna. Glöm nu för guds skull inte att gå att rösta ni som har den makten!

Var det någon som sa beach 2009? Skulle inte tro det..

En heldag med studentskiva och 70-års kalas. Dagen började med en tripp på stan för att hitta studentpresent till Agnes. Vid två hämtade jag upp Adam (och råkade få med mig två klänningar) på VILA outlet och vi begav oss till Dalhem, hem till Simon. Där bjöds på trevligt umgänge, god mat och tårta! Vid halv fem begav jag mig vidare mot Rute, att tillägga bör att jag inte hade en aning från början åt vilken del av Gotland det låg. Men efter ett par samtal och dividerande och lite vilsekörning hittade jag tillslut dit. Där det bjöds på mer god mat och kakor.

Som ni läst hör ni kanske att jag gett upp beach 2009. Nu kan jag lika gärna fortsätta njuta av god mat och i höst börja satsa inför beach 2010 (och bal!!)

Sometimes I feel so insecure

Har gjort klart svenskan, inget mer plugg förrens om två månader alltså. Sen har jag sett Bridget Jones Dagbok, tror jag ska börja skriva dagbok faktiskt. Men nu ska jag övergå till Happy Feet och sen sova.

party party

Kvällen igår var riktigt kul! Tror att mina förväntningar på festliga dagar förändrades när jag i Spanien med Li, så nu känns alla utekvällar lyckade. Riktigt härligt faktiskt!

Så imorse vaknade jag av mig själv tjugo i nio. Hade visst inte vaknat av alarmet. Men jag hann iallafall med bussen vid nio och kom nästan i tid till skolan. Och nu har jag fått reda på alla mina betyg för det här året, kommer få MVG i alla ämnen förutom i Retorik och Engelska B där jag får VG. Jag är helnöjd!


feeeest

Party! Idag var det student och det är ofrånkomligt att det bara är ett år kvar till det är vår tur! Helt otroligt vad tiden går fort. Vi taggar lite hos Erica nu (jag, annie, och ninnie) för att snart ta oss hem till Katta på förfest. Party natten lång väntar förhoppningsvis!

My girl want's to party all the time, party all the time, party all the tiiiiiime!

pusss Li

Skulden ligger endast hos gärningsmanne

Sjukt förresten, ser på Montel Williams show, och det finns helt seriöst män som tror det är omöjligt att våldta sin hustru. Att det tillhör deras rätt att ha sex när dom vill. Jävla puckon, det sker ju typ varje dag i världen.

Det var en vändpunkt

Kul att jag vaknade halv sju en morgon då jag är ledig, eller inte. Aldrig annars kommer jag upp så tidigt, men idag, huh.

Så nu ligger jag och ser på en massa talkshows, fem i sju börjar Top Model 7.

adios, amigo!

Däckade på soffan i tre timmar och vaknade nu. Det har varit en krävande dag med prov och redovisning. Nu ska jag bara skriva klart mitt kompendium på Svenskan så är jag en fri människa, och vad jag vet, med väldigt bra betyg. Och imorgon kommer jag se på massor lyckliga studenter, och på kvällen blir det partaj med dom!

Jag tror jag förstår

Jag tror jag fattar bokföringen, det krångligaste är väl kundförluster, men bara jag inte tar med moms på något konstigt sätt som jag brukar göra blir det bra. Ska snart gå över till redovisningen och plugga på den.

42%

Sjukligt trött och irriterad på livet. Det blir ekonomiprov imorgon ändå, jag fattar ingenting. Periodisering, någon?

Att tillägga finns väl att jag fick mitt första IG inom svenska skolämnen. Grattis på mig väl.

solsting

Har sån otrolig huvudvärk och kroppen är helt ur balans. I guess att det är för att jag var ute hela dagen igår, kroppen fixade inte chocken av alla värme plus att jag var ute och sprang klockan tolv mitt på dagen. Kanske inte det smartaste jag gjort. Isak får hoppa in och döma min 7-manna match, för huvudet hänger inte riktigt med mig. Fast kanske åker in och kollar ändå, det är ju Klara som spelar.

RSS 2.0