vill du att jag vänder om, och slåss för den jag är?

Jag känner att jag är ganska kass på att uppdatera, jag vill men finner inga ord. Sen orkar jag inte sitta vid datorn hela dagarna, jag orkar typ inget. Det är ovant att kunna prata och kunna förstå allt förstår ni.

Men idag vankas det barndop med smörgåstårta och tillochmed annan fika skulle jag tro. Sen har jag paxat min kusin benjamin under kyrkvistelsen, så mamman och pappan kan få se hela dopet.

image158

just a little more

Julen har varit helt fantastisk, och god kan jag väl också säga.

I onsdag var det mellandagsrea med Agnes och Matilde, jag hittade lite smått och gott, men det känns så onödigt att köpa en massa kläder och grejer som ändå inte kommer att få plats i resväskan när jag ska åka tillbaka till Spanien. Efter shopping på 6 timmar åkte vi hem och hade mormor och morfar på julmiddag.

Igår var det även att åka in till stan, för jag skulle se om dom hade en annan klocka som satt bättre på min handled. Men icke, och då upptäckte jag att klockan satt ju faktiskt redan bra på min handled. Så jag gick upp tidigt för typ inget. Väl hemma mysade jag, mamma och Klara framför tv:n och smockade i oss julgodis och vid kvällstid begav vi oss till mina gammelmormor för en kvällsfika.

Nu sitter jag och väntar på att Agnes ska vakna/logga in på msn, så vi ska bestämma hur vi ska göra idag (vi ska servera på bröllop).

Nu är det jul igen

Nu är jag hemma på Gotland igen. Det är ovant att skriva med å,ä och ö, jag brukar ju använda a och o.

Men visst det är skönt att vara hemma, men det är full fart, fast precis så det ska vara vid jul. Så igår slocknade jag framför tv:n, och vaknade av att jag inte visste hur jag kommit till sängen. Matilde hade visst i stort sett fått släpa mig till sängen, och jag hade visst mumlat rätt mycket.

Idag var vi hos mormor och morfar och jag fick träffa Samuel och Benjamin, och Benjamin hade fått tänder (eller två uppe och två nere).


- Det går ju fan inte att läsa vad det står.
(dagens tomte)

happy christmas

Nu ska jag och Nuria alldeles snart bege oss for att trana pa en egenkomponerad julsang till alla larare som vi och en annan klass ska sjunga tillsammans. Jag och en egenkomponerad julsang pa spanska? nja, jag tror nog att jag star med ett brett leende och ror lite fint pa lapparna utan ljud, det basta for alla.

Sen vid halv atta ska jag bege mig till spanskaklassen, da vi ska ha julfest.

Och jag ar inte pa langa vagar klar med julklapparna, men imorgon ska jag inte ga i skolan (enbart for att betala lite av Italienresan, ja ni laste ratt, jag ska till Italien i var). Annars ska jag agna tiden till julklappar, for redan vid tva ska vi ga ut och kaka med klassen, sen vet man aldrig nar det slutar.




Och jag fick ett MVG pa min forsaljning och service-kurs.

en riktig jul

Nu gar jag varit hos doktorn har i Spanien for mina hostningar. Det gick pa, jag vet inte ens om vi var dar i tva minutern, men det gick snabbt. Han kollade i tva sekunder i min hals, sen fragade han om jag hostar mycket. Jag svarar ja, och han skickar med mig 4 olika recept pa medicener.

Imorgon ar det julfest pa spanskaklassen pa kvallen, och pa fredag blir det churros, sang, betygutlamning(?) och middag med klassen.

ho ho fucking ho

Jag maste bara beratta att jag har kommit fram till hur man lar ut i Spanien, genom hot. Det ar faktiskt ibland lite skrammande att vara pa lektionerna, lararna kan liksom explodera pa 2 korta sekunder (fast inte nar jag sager nat da, jag ar ju "utlanningen", haha).

Sen sager lararna betygen hogt infor hela klassen, det ar inte sa att dom kan halla dom hemliga. Och typ halften av alla spanjorer blir underkanda, om inte mer. Och da sager lararna att dom maste skaffa hjalp, i stort sett. Och ibland att dom ar dumma i huvudet, eller nat sant,

Ville bara delge mig av detta innan jag beger mig for att gora ett Communicacion Audovisual-arbete.





[Sen sa ocksa min larare jag har/hade i forsaljning och service (i Sverige) att mitt arbete var jattebra, men betyget vet jag inte forrens nasta vecka]

juleljus som glimmar vill jag ha meeer

Idag är Lucia, och jag har haft matteprov eller snarare omprov pa alla prov jag misslyckat (=alla). Jag svarade pa tre styckn av sex, dom andra fattade jag ingenting av. Ingen Lucia, inga tomtar, bara en ganska patetisk julgran pa skolan. Men om 9 dagar kommer jag hem till den akta julstamningen.

Imorgon har jag ekonomiprov och pa mandag engelska prov.




tomten jag vill ha en riktig jul,
en sån som man har när man är liten.

esto es bien para mi vestido

Igar gjorde jag kottbullar, potatis och sas till familjen, riktigt gott faktiskt. Sen hade vi lingonsylt saklart ocksa, den gillade Antonio mycket. Sen at vi ensalada ruso efter.  Maria och Dessi akte tillbaka till Granada och jag tog mig en promenad, for jag kanner att det behovs om jag ska lyckas att behalla denna storlek till jul. Fran och med nu en promenad minst pa en halvtimme varje dag, helst en timme. Sa snart ar det dags for mig att slita mig fran datorn och ut och ga innan det blir dags for spanska klass.
t
Toda la familia


Idag har det bara varit en vanlig mandag. Jag blev underkand i matten (1,75), som om jag inte hade forvantat mig det liksom? Sen for ovanlighetens skull blev jag godkand pa filosofin (6,5), fast iochfor sig sa har jag bara gjort halften av uppgifterna, fast mer poang att fa pa varje uppgift, sa egentligen skulle jag nog blivit underkand. Fast jag tycker anda att det gar bra, for jag fattar inget av boken, sa nar jag gor proven ar det ur minnet, och an sa lange funkar det ju.

f
ett forsok att fa med mig och utsikten

hoy hemos hecho bollos de azafrán

Idag har vi gort saffransbullar. Jag och Maria gick upp till niotiden for att borja, och ja, men tva viljor i ett kok sa kan det bli lite smagnabb, men vi fixade det. Bullarna blev bra, men vi upptackte innan vi borjade att det dom kallar saffran har, ar bara fargamne, men vi fixade smaken med tradsaffran som vi malde. Vi fixade en fika (forresten sa finns inte utrycket fika i spanskan, det narmaste ar tomar un café, men det ar typ som ta en kaffe) med glogg, mandlar, russin, pepparkakor och lussebullarna som vi avnjot innan maten.
image154

L

Och igar var jag och Maria i Murcia for att shoppa, upp vid klockan 8 och hem kom vi vif halv 11 (pa kvallen alltsa). Vi hann med att ga lite i centrum, aka till Nueva Condamina och sen en svang till IKEA.

chocolate con nata

Idag har inte mycket blivit gjort nej. Sov till klockan 11, fixade mig iordning och at frukost. Sen bara forsvann tiden medans jag inte gjorde nat, och vid halv 5 foljde jag med Maria och Dessi nar dom skulle fika med en kompis. Och jag kan bara saga att Los Valencianos har varldens godaste choklad med gradde till lagsta priset, endast 1,25 euro.

Nu har jag skrivit av lussebullsreceptet, och oversatt ingredienserna. Pa Lordag blir det bullbak. Och imorgon drar jag och Maria till Murcia for en lang shoppingdag, vi tankte ta dom stora galleriorna och IKEA. Sounds great to me.



Och ja, jag har en ny frilla och jag fattar inte hur man fixar den.


jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus

Jag har sana julkanslor, och vet ni? Jag hittade en julkalender pa Mercadona, sa jag ar riktigt glad. Och nu sitter jag och lyssnar pa julmusik pa youtube. Ni som vill kan garna skicka nan jullat.

Vad har hant nu det senaste da?
Idag har jag varit hemma. Det borjade igar da jag gick hem fran skolan efter halva dagen, jag fros och var alldeles varm, sa jag trodde jag hade feber eftersom jag aven hade ett tungt huvud. Men ingen feber, eller 36,5 i armhalan ar val inte feber? Men jag blev inte battre for det, jag tvingade i mig en alvedon och sov lite till. Min vardmamma har tyckte inte jag skulle ga till skolan, sa darfor var jag hemma idag ocksa, och det var val tur for jag vaknade med huvudvark och det kandes som jag hade feber, men ingen feber. Men nu ar det fiesta i fyra dagar = ingen skola! Jag ska forsoka fa Maria (en tjej som halsar pa i Spanien som studerade i Cieza for tva ar sen som jag gor nu) att folja med mig till Murcia, jag tror iallafall att hon ville det. Jag maste ju hitta en flashig julaftonsklanning.

Ja, sen masta jag ju klippa haret, tror jag kanske ska gora det ikvall. Men har ingen aning om hur. MItt har ar/har varit sjukt torrt av den superharsprayen jag har, sa den har jag slutat med i veckodagarna och anvander bara pa lordagar och nar det ar fest. Ska jag liksom lata luggen vaxa ut, eller sne eller raklugg? Sen har jag ingen aning om hur jag ska forklara dor dom hur jag vill ha det, det blir val att ta till charader. Men billigare ska det vara har, runt 18 euro sa Nuria, men sen finns det billigare och dyrare.

I Mandags hade vi matteprov, jag svarade halvt pa tre av sex fragor. Det ar inte spanskan jag inte forstar, det ar matten. Och igar hade vi gympaprov, och for varje femte fel man har, sa far man ett minus. Sa dar vill jag inte ens ha tillbaka det.

I Lordags var det fest. Mariangeles, Lidia och Nora fyllde ar under veckan och vi var runt 20 pers som gick ut och kaka for att fira dom. Sen gick vi till cafetheatro som vanligt, skoj kvall!


image153
Jag, Estela och Sole
(Som bada tva gar i min klass)

RSS 2.0