Sevilla y Lisboa

Okej, nu kommer jag vara lat. Jag orkar inte skriva dag för dag vad vi har gjort i Sevilla och Lissabon, sen tror jag att ni inte heller kommer orka läsa det.


Vi har iallafall haft det bra, jätterotur med vädret (det regnade varje dag) och ett annat "missöde" var att vi fick vänta i tre timmar på att den som jobbade på hostelet kom dit så vi kunde checka in.


Vi har hunnit se grym mycket grejer, strosat runt på stan och varit jättekulturella. Ett akvarium, ett zoo och en tjurfäktning har vi också hunnit med. Tjurfäktningen var verkligen en stor upplevelse.


Nu orkar jag inte skriva mer, bilder kommer troligtvis komma upp en annan dag på bilddagboken, med en kort beskrivning vid varje bild om ni är intresserade av vad jag gjort där.


Jag kom iallafall hem idag, gick och la mig och sov tills lunchen, då Nuria tar fram en väska och sa att vi vunnit reklamtävlingen. Jag är alltså en mp4 med tillhörande högtalare rikare, det ni! Allt för en och en halv kvälls arbete.


Tyckte jag satte minen perfekt till den här bilden.
(Utsikt över Lissabon)

hasta luego

Nu aker jag till Murcia, inatt till Sevilla.

Vi ses igen den 27 eller 28, om vi inte gar in pa ett internetcafé.

det blir min huvudvärk inatt

Nu sitter jag här, fast jag egentligen behöver packa och städa rummet. Men jag har iallafall lagt fram kläderna, men sen satte jag mig här när jag såg att alla skor och kläder inte skulle få plats. Det blir min huvudvärk inatt eftersom om en timme ska jag på volleyboll, senare skulle jag troligtvis ut en sväng i staden.


eller så skojade han med mig

Idag gjorde vi filosofi-prov, det kändes som det gick helt okej. Fast när läraren kollade på min första sida av provet gjorde han en min som visade att det inte var bra. Antingen är det så eller så skojade han med mig.


Nu ska jag iallafall inte göra nåt, sitta här en stund till (kommer väl bli flera timmar), sen ska vi fixa reklamfilmen, sen ska jag springa bort till doktorn. Sen måste jag PACKA! Jag är sämst på att vara ute i god tid, kommer stressa klart med allt på lördag. Just det, ska gå bort till busstationen och fråga när dom åker in till Murcia på lördagar också.

image220

Bild från Caravaca.
vi kan förändra

Vi har börjat brainstorma lite inför reklamfilmen, känns som det kommer bli ett hafsverk tillslut. Fast dom jag jobbar med är inte såna, så förhoppningsvis blir det bra.


Nu ska jag iallafall hoppa in i duschen, peela av all död hud från min kropp så jag kan bli megabrun i Lissabon. Sen ska jag studera filosofi.


hur vill ni se en reklamfilm om solidaritet?

Idag ska vi tänka ut hur vi ska göra vår reklamfilm om solidaritet. Förslag mottages hjärtligt, då det är stora priser i potten.


Nu är det bara tre dagar kvar till Lissabon, jag har inte packat, eller jo, jag har lagt undan trosor, strumpor, bh:ar och bikinisarna. Delvis för att ha det rent, för min värdmamma åkte till Granada igår, och jag kan inte tvätta (inte med maskin). Men jag har iallafall köpt plåster, och nya sidenband till mina kilklackar.


Och nu är hemresan på gång igen, först bestämde vi den 27 juni. Men nu är det så att om volleybollaget vinner en match den 24 Maj, så åker dom till Gran Canaria, och jag får följa med. Därmed måste jag fråga idag när det är isåfall.


tisdagen den 13, otursdagen i Spanien

Nu tänkte jag bara uppmärksamma denna person, Li Berglund, Gotland (för er som inte visste). Nyvald till Rädda Barnens ungdomsstyrelse, och nu detta:
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=1138164&lid=puff_1142362&lpos=lasmer
Hon är den coolaste människan jag vet!
(Vid såna här tillfällen önskade jag att jag var på Gotland)

Dagarna går framåt, på lördag åker jag, köpte min bussbiljett idag. Vandrarhemmena är bokade, och bussbiljetterna tur och retur till Lissabon är köpta. Ska bli skönt faktiskt, även om jag kommer efter i skolan, igen. Fast jag hinner iallafall göra filosofiprovet, mitt mål är 5,5 (alltså lite mer än godkänt). Men jag tror jag kan fixa mer, men vill inte ha för höga förhoppningar.

Vi ska vara med i en tävling; Eli, Nuria, Mariangeles och jag, vi ska göra en reklam på mellan en halv minut och en minut om solidaritet. Första pris är 600 euro i sportgrejer, en Mp4 med Ipod högtalare för varje tävlande, andra pris 300 euro i sportgrejer och varsin Mp4 och tredje pris är 200 euro i sportgrejer och varsin Mp4. Och eftersom Eli är med i teamet kommer vi vinna, hon vinner jämt! Maha.

Just det, min mamma ringde och väckte mig i morse, jag säger bara: Ring inte på morgonen!

jag är inte död

Jag är inte död. Jag har bara varit upptagen, rejält upptagen.


Fredagen började segt med att jag kom på att vi skulle springa till gympan. Fredagar är sunkdagar för då går man i gympakläder hela dagen, även efter man har haft gympa. Min kondition hade försämrats med fyra sekunder, fast det känns som mer för jag återhämtar mig inte lika bra som innan.


När jag kom hem blev det duschen, och sen iväg för en fika, lite fotbollsspelande (med såna där gubbar) och singstar, på spanska. Mitt i sjungandet ringer Eli; - Ninnie, dom behöver oss på volleybollen. Det var bara att springa ut i regnet, byta om och springa till träningen. Den gick okej, inget mer. Efter träningen var dom supergulliga, dom gav mig en medalj, samma som dom fick när dom blev mästare i Murcia. Förstår ni hur underbara dom är?


Sen dusch igen, fixa i ordning mig och halv springa till Eli för utgång. Jag har aldrig besökt ett ställe där dom har bowling, disco, bar och allt i ett, så vi bestämde oss för att gå dit. Troligtvis återvänder vi på fredag för att spela.


Vaknade klockan halv tolf på lördagen, ordnade i rummet, bokade hostellen för Lissabon och packade väska till Elis hus dom har utanför staden. Där tillbringade vi dagen; ätandes, bakandes, kollade på tv, pratade och pluggade. Hennes familj hade tänkt ta emot mig, men sen tänkte dom att det inte blev så bra att båda föräldrarna var borta om dagarna med mat och så, för dom vet ju inte att det är normalt i Sverige. Men vi missade iallafall middagen för Leticia, tiden flög iväg. Vid tolv gick vi ut, dansade lite och jag fick sova i Lucias hus och vi gick till discotecet.


Vaknade upp hos Lucia, åt mat där och fick reda på att hennes familj var dom andra som sa att dom ville ta emot mig, men det kom en dag för sent. Sen tog vi en fika med hennes pojkvän och kompis, spelade kort med insats, jag vann och sen tog vi en sväng ut till Abaran.


Och idag har den nya skolveckan börjat, och jag har precis vaknat från min siesta.


trabalenguas

På spanskan, lengua, i skolan har dom börjat med att ge mig en sån där ramsa som är svår att säga varje lektion. Här får ni ett provsmak:

Como quieres que te quiera,

si el que quiero que me quiera,

no me quiere como,

quiero que me quiera.


Nu ska jag iväg och möta upp Eli, hon ska ha ett stort prov i engelska på CEAN (typ kvällskurser) och hon säger att hon inte förstår och bad mig om hjälp. Ska göra mitt bästa om nu jag fattar, det brukar vara ganska svåra ord från CEAN bara.


Idag har det regnat hela dagen, och då menar jag REGNAT. Det har i stort sett öst ner, men nu verkar det ha slutat för tillfället.


siesta

Nu tänker jag ta en tupplur, sen varm oboy och volleyboll. Imorgon kommer jag vara död, men det blir min huvudvärk imorgon.


hjälp, min hjärna

Jag har åkt på en dunderförkylning, det känns allvarligt som jag snyter ut min hjärna. Mår jag dåligt imorgon tror jag att jag stannar hemma, fast på volleyboll skall jag ikväll.

Nu är det typ bestämt (eller Erik ska köpa bussbiljetter idag, när han har dom i handen är det bestämt) att vi åker till Lissabon den 17 Maj och kommer tillbaka den 27 till Sevilla. Ska bli skönt att komma iväg ett tag, fast det ändå inte var så länge sen.


you say it best

Tiden bara springer iväg, men nu tänker jag iallafall logga ut och ta en promenad. Har börjat blivit lite förkyld, eller så har jag fått pollenallergi.


vad sägs om vegeterianen Ninnie?

ASTRO MAJ:
Du är mycket medveten om dig själv och hur du ska kunna bli så attraktiv som möjligt. Våren har fått dig att blomma ut ordentligt. Din skönhet kommer från en inre styrka som har tagit lång tid för dig att bygga upp.
   Du utstrålar självsäkerhet och genuin glädje. Du är expert på att dölja de sista tecknen av din glåmiga vintertrötthet.

Ditt nya uppvaknande har också fått dig mer engagerad i globala frågor. Du väljer gärna kravmärkta varor och närodlat. Under maj kommer du att minska eller helt skippa köttet i din diet. Du vill känna dig ren och fräsch.
(elle.se)


Jag som vegeterian? Kan någon tänka sig det? Inte jag, fast man kanske skulle testa. Nja, det tål att tänkas på.

dagens tanke

Idag skolkade jag sista lektionen, eller skolkade, läraren har sagt till mig ett antal gånger att jag inte behöver komma dit, så då gör jag så. Lektionen är ju ändå bara till för att plugga.


Alla har väl hört om det som hänt i Burma, mer än 20 000 döda, och 40 000 saknas. Sen har priset på riset redan stigit med 60%. Och vi åt ris idag, det kändes lite hemskt. Sen kom jag att tänka på att vi har det för jäkla bra, allra helst i Sverige.


PvQ-->P

En liten snabb uppdatering.


Skolan har nu börjat som vanligt, och det var en av de tröttaste och längsta dagarna på länge. Men vet ni? Jag har äntligen börjat fatta filosofi! Det känns underbart, nu är det till och med kul att gå dit. Fast desto sämre går det i matte, jag fick bara 2,5 poäng på provet, och min lärare frågade mig vad vi har för system inom matte i Sverige, för att jag tydligen gör på ett annat sätt. Men sen ligger vi i Sverige ett år efter Spanien i matte. Min historialärare blev också överraskat glad när hon märkte att jag gjort en historiauppgift.


Men nu ska jag kila och fixa det sista, ikväll är det volleyboll.


kom med oss inatt

Idag har jag inte gjort ett dugg. Jag sov till halv ett? Hur normalt är det egentligen för att vara jag? Inte alls normalt, sen hade jag även glömt dra ner rullgardinen. Men jag gick iallafall en promenad innan maten, och annars har jag gjort min historialäxa (jag gav mig själv läxa), angående hur det står till i Kina egentligen.

Annars har jag inte gjort så mycket, nu är det typ 100% bestämt att jag kommer hem den 27 Juni, bara så ni vet.


Sen den 17 Maj tar jag bussen till Sevilla, för att bli runtvisad i två dagar av Erik, sen tar vi vårt pick och pack och drar till Lissabon i sju dagar. Nu är det faktiskt nära.

image219
I Caravaca, en liten unge ville promt sitta med oss och inte lämna oss.

Caballos del vino

Här kommer info om Caballos del vino, i Caravaca.


Det började onsdagen den 30 April, då vi begav oss till Soles mosters hus i Caravaca, vi gick en sväng i staden och sedan tillbaka till huset för ombytning. Vi begav oss till Soles peña, klubb, och där börjkade festen. Sen ut på gatorna, och sjunga och dansa. Olyckor hände, en tjej blev påkörd av en kundvagn och kunde inte röra benet efter det, en kille hoppade från en balkong (tradition), och eftersom alla var fulla orkade ingen att ta emot honom och dom tappade honom i marken, så ambulansen kom. Sen samlades alla peñas vid en scen och det blev dans natten lång, halv sex begav vi oss hem.


Vi vaknade vid två dagen efter och gick genast ner för en bit mat, sedan dusch och ut igen. Nu visade man upp hästarna, det var inte ovanligt att dom slog hästarna (som redan var livrädda för folkmassorna och musiken), vilket jag inte gillade och fick mig på lite dåligt humör. Upp för en backe tvingade man hästen att springa och folket kastade sig mot husväggarna för att inte bli påspringna. Senare på kvällen tog vi bara en liten sväng.


Upp vid kvart i åtta och gå med hästen och Soles peña. Väl framme vid samlingsplatsen delade vi på en flaska vin, utan att ha ätit frukost. Sen var det dags att bege sig iväg igen en sväng i staden för att visa upp hästarna. Vår häst började hoppa mitt i folkmassorna, tre skadades. Vi fortsatte och stannade efter en timme för en macka och läsk. Sedan fortsatte vi mot borgen, dit sedan hästen och fyra män som höll i hästen skulle springa i folkmassorna. Det slutade iallafall med att vår häst vann och sedan var det fest hela kvällen.


imorgon, uppdatering de Caravaca

Okej, uppdateringen om Caravaca blir imorgon.

image217

hemos venido a emborracharnos

Okej, jag är hemma igen från Caravaca. Det har verkligen varit en upplevelse (detaljer kommer senare ikväll då jag måste läsa alla mina mail nu). Det var fest hela dagarna (eller spanjorernas sätt att kalla det fest), och häst-tävling. Det laget, peña, som Sole tillhörde vann tävlingen.

Alcohol.
Alcohol.
Alcohol alcohol alcohol.
Hemos venido a emborracharnos el resultado nos da igual.
(Caravansk "sång")


RSS 2.0