choklad

Hjälp vad trött jag är, det måste bero på det halvruggiga vädret som råder. Sen sover jag inte klokt på natten för att pappa håller på och "renoverar" fönstrena och jag sover därför bara med en rullgardin för två öppna fönstrar. Man hör allt, precis allt. Sen har jag åkt  på en liten förkylning igen.

Idag har varit en något slags hysterisk dag, historia inlämning, filmning  vår nyhetssändning, göra samhällskunskapen på hålan och göra klart geografin på lektionen. Gud vilken tidspress liksom! Och imorgon verkar det inte bli lugnare. Uppspelning på musiken, redovisning på naturkunskapen och muntlig redovisning på engelskan. Men jag tröstar mig med att skolan snart är slut.

gonna use my style

Nu var det ett litet tag sedan jag skrev här. Har svårt att få tiden att räcka till, känns som om jag åker in till skolan på morgonen och kommer inte hem förren det är dags att sova.

Det som hände i helgen var att jag var assisterande domare när Gotland mötte Halland, förlust för Gotland tyvärr. På söndagen var det konfirmation för Matilde och vi åt smörgåstårta och annat gott.

Idag har jag också dömt en match, fast damjuniorer. P18 vann över Dalhem med 4-3, och jag är nöjd med min insats.

la la lala

Var hemma även på fredagen, men kände mig bättre under dagen. Hjälpte mamma med bak till Matildes konfirmation. Bakade även en rulltårta.

Idag har jag dömt en av distriktcupsmatcherna, som assisterande domare. Halland vann med 7-2 mot Gotland tror jag det var.

Men nu ska jag kila in i duschen, och sen småplocka det sista i rummet.

short on money, but long on time

Har varit hemma idag, hade lite feber, 37,6 grader på morgonen. Och mamma tyckte inte att jag skulle säga emot kroppen genom att gå till skolan. Så jag stannade hemma och sov till klockan tolv ungefär. Det måste betyda att det var ganska behövligt att stanna hemma, med tanke på att jag gick och la mig klockan tio igår.

Herman ringde och fråga om jag kunde assistera på söndag, jag sa att jag hade lite feber och att jag skulle se konfirmation på söndagen. Så jag fick vara assisterande domare på lördag klockan 14.00 på gutavallen (!?)


Dom ringde från sån där lakritsstånd som finns på sommarn nyss, jag ska ringa till dom på måndag och berätta om jag fått jobbet på strandhotell eller inte, för hon sa att det var nästan 100% chans att jag fick där. Så nu ser det iallafall ljust ut för sommarjobb för min del.

but they lived under water

Hörförståelsen idag på spanska, gick dåligt kan jag garantera. Men läsförståelsen blev jag faktiskt nöjd med. Köpte förresten en bikini idag, en svart. Orkar faktiskt inte skriva mer för tillfället.


nobody knows

Fick inte det förbannade jobbet i Åminne, piss säger jag bara. Blev ltie ledsen, så satt och prata med Kerstin ett tag och sedan kom en som heter Tove och vi frsökte komma på nåt jobb jag kunde söka. Allt från gatumusikant till att baka bullar.
     Men det kanske kanske kanske har löst sig. Mamma ringde till sin chef som hon hade när hon var 16 år och berättade att jag hade sökt många jobb själv, men att det var så svårt att få. Så jag ska ringa till Chefens dotter som nu är chef imorrn.

Idag har varit en hektisk dag. Stack iväg med Linn och Jennie till BIKBOK vid halv 11, och vi lyckades få 50% rabatt, alla köpte vi likadana jeansshorts. Sedan tillbaka till skolan för att käka och sen ha kursprov i spanska, nej uschelibusch. Efter skolan iväg till kyrkan, var där i cirka 40 minuter, sedan skjuts av mamma till kupan för möte, tror jag tog fel på tiden för jag var där halv fem och det var ingen annan där. Ringde då till Åminnechefen, pratade med Kerstin och kom försent till Rena Kläder. Sen till sist missade jag bussen ut till P18 så jag fick gå från kupan till P18, typen genom hela jeakla stan. Sedan dömma en 9-manna match. Tjänade 190:-

Ringde även till M, "du ringer mitt uppe i allt, har precis fått sju valpar, vänta i telefonen 2 minuter". Efter 1,5 minut piper det upptaget och sedan hörs inget. Pappa ringer från sin mobil och signaler kommer fram, men inget svar. Pappa och jag ska kanske åka dit imorrn om han får sluta vid lunch.

that's true

Slutade efter engelskaprovet idag, eller jag skulle tandläkarn när NK-lektionen skulle börja, så det var ju ingen idé för mig att stanna kvar och vänta på att jag skulle till tandläkarn. Tog en sväng på stan och provade bikinis och hittade en till klänning, men vet inte om jag vill lägga pengar på fler klänningar nu för tillfället. Hittade en bikini som jag nog också ska köpa, en svart som knyts runt halsen från mitten av bikinin, typ.
     På kupan hittade jag en liten ap-hänge, tyckte det var så charmigt att jag köpte det.

ta lite salt

Har suttit hemma idag och suktat efter massor kläder och skor. Några som jag speciellt har fastnat för är dessa skor från TopShop, tror jag skall be någon köpa hem dom från Stockholm.
image77
Dom kostar runt 200-300 kr.

i am a tree reaching for the sun

Vaknade upp idag nöjd över att jag skaffat mig en jeansjacka relativt billig. Så går jag in och kollar mailen, först grattar han mig han som haft jeansjackan ute på aktion, sedan ser jag ett mail han skickat 10 minuter senare. Där står det att någon har annan har fått med sig den hem, och att han inte har den kvar. Och att han ber om ursäkt.
- Grrr, jag vill ha den ju!


and i thought hello new shoes

JAG VANN BJUDGIVNINGEN PÅ TRADERA!
Eller okej, jag var väl den enda som bjöd då. Sen får jag väl se om den är bra. Men det var en Levi's tjejmodell, och jag fick den för 99 :- + frakt förstås. Men iallafall under 150 spänn. Det kan den väl vara värd?

     Tyckte att jag var så vuxen så som budade på aktion, jag vill lätt vara 18 så jag kan hålla på så hela tiden, man kan ju göra värsta fynden.



please don't hold me down

Hittade en jeansjacka på tradera.com som jag tror tycker är snygg, eller jo, det tycker jag. Den är i M också och jag funderar allvarligt på att bjuda på den. Måste först bara ha lite smakråd först. Är jeansjacka totalute?

things are meant to be this way

50-årsfest igår. Massor god mat, kalkon och potatisgratäng, sedan princesstårta och allra sist OLW-ostbågar och massor chips. En del dans blev det också, typ bugg.

Idag hade jag tänk antingen plugga, sola ryggen (brände mig nämligen på framsidan igår) eller åka in till stan och kolla bikini på Lindex, för det är 25% rabatt på dom där.

En ringde till mig från P18 nyss, Britt Landergren tror jag mig minnas att hon hette, så nu har jag fått två dömingar på 11-manna, på tisdag klockan 19.00 och den tredje Juni klockan 11.00. Kunde ha fått nästa söndag, men då konfirmerar sig ju Matilde, så då fick jag allt avböja.
image75
Jamestown Story - I miss you

i don't know how to act

Igår kväll var jag + familjen och såg Rone Cabarén. En slags teater som är rolig, och massor småsketcher i andra akten. I pausen fick vi bulle och vanlijhjärta - gott. Innan föreställningen började körde hela familjen musikleken, för jag tänkte träna upp mitt förråd med artister/band så jag kan slå Agnes i det.

Ikväll bär det av till 50-års fest i Bara. 

Men nu ska jag äta frukost och sedan gå ut och sola. 


you see these shackles baby I'm your slave

Sävefest på Hamnplan igår. Förfest med mat hemma hos Hanna innan, vi lagade tacos och åt gott. Efter ett tag kom massor av grabbs. Vi spelade bland annat Sanning eller Konsekvens i kort-form. Runt halv tio började vi dra oss ner mot Hamnplan, och var väl där runt elva. Där inne var det musik, dans, svett och en massa sliskiga typer som tog en på rumpan hela tiden, ÄCKEL!
      Och jag kände mig så snäll, jag hittade en väska på marken, och ringde upp hemnumret som stod på mobilen. Det visade sig att det var Elin Gardinges väska, jag lämnade iallafall in väskan till personalen/vakten. En stund efter hittar jag en nyckelknippa på toaletten som det stod Frida Gustafsson på. När jag går ut hör jag nån säga Frida, och frågar vad den Frida heter i efternamn. Sammanträffande nog hette hon Gustafsson, och jag gav henne nycklarna som hon inte ens upptäckt att hon tappat.
      När festen var slut drog vi hem, en alldeles för lång väg i pumps. Men vi kom hem runt tre-halv fyra. Och jag somnade på stört.
      När vi vaknade gick jag, Hanna och Agnes igenom kvällen lite smått och gick ner och åt tacos.

image74
Bilderna är tagna från Agnes, hoppas det är okej.

damn, you look good

Nu är det jäkla geografi-provet gjort, äntligen. Och vet ni? Det är precis en månad kvar av skolan, detta skolår.

Efter skolan var det möte med Rena Kläder, där vi ska ordna en modevisning och samtidigt berättar om hur de flesta kläder tillverkas och hur förhållandena är för arbetarna där.

Efteråt trodde jag att min domarutbildninsutvärderingsmöte skulle vara klockan halv sju, men icke. Klockan halv åtta skulle det börja, och jag fick bara vänta tills lite efter sju då Rickey och Magnus kom och öppnade.

den här världen kan ingen ta ifrån oss

Crap, The Ark kom typ bland dom sista, 18 plats. Jag blir så besviken då, för i tidningarna står det överallt att dom är favoriter, sen går det så kasst.

Men kvällen var trevlig igår tillsammans med Li, Annie och Agnes. Vi gick och köpte mat och godis på atterdags och tillagade det. Men chokladpuddingen var igen hit, köp inte Ekström Fresta Chokladpudding - den var konstig. Det var trevligt att vi göra nåt tillsammans, det var så länge sen. LYCKAD KVÄLL, kort sagt.


image71
Bara för att Lasse Lindh har gjort massor nya braiga låtar!

let the glasses that you broke form a picture of our leader

Nu har jag ändrat stilen på min  blogg igen, det är faktisk rätt kul. Men svårt.

Nu har jag huset för mig själv, eller några timmar iallafall. Mamma och Pappa ska åka båt till Finland, sån där båt man festar på. Matilde är på läger och Klara är hos farmor. Men jag ska ändå till Li ikväll, och då ska vi laga mat och se Eurovision Song-Contest. HEJA THE ARK!

image69

I WANNA SHOW YOU THE STARS

Det blir inget geografi-prov imorgon, utan på tisdag istället. Och igår hade vi nationellt-prov i matte, och kommer ha det på fredag också.

Ikväll är det soaré som gäller, och topmodel, eftersom vi slapp geografi-provet. Sen hade mamma träffat på Maria, och hon skulle ringa mig ikväll..

TRALALA

Nu har jag varit på jobb-intervju vid Porten, han var jättetrevlig som jag pratade med och det verkade vara ett jätteschysst ställe. Dom har precis blivit ägare, så det kommer inte vara som förra Porten. Dom nya ägarna ska satsa på maten, och inte på 50-åringarna.
     På måndag får jag reda på om jag får jobb där eller inte.

INGEN VIND KAN BLÅSA OMKULL OSS NU

Idag var jag, Agnes, Julia och Gadir ute hos Kerstin på Fårö och städade för Operation Dagsverke. Slitigt, men ganska kul faktiskt. Sen var det ju bra sällskap, god mat och fika.

Imorgon skall jag på jobb-intervju på Porten, sen ska jag ringa till Amurang och presentera mig. Önska mig lycka till!


DOM KAN KALLA OSS FULA MEN ALDRIG FÖR GRÅ

Köpte ett par jeans igår, Cheap Monday. Så nu är jag helt luspank, har verkligen inga pengar alls. Jag har fått ett litet hopp om sommarjobb nu, för Amurang (har restaurang i Åminne) söker nu personal, så kanske.

Ikväll skall vi ut till Susanne och hennes familj, skall bli mysigt. Och imorgon blir det städning på Kerstins gård på Fårö.
 

Cheap Monday


DU ÄR OFÖRSTÖRD FÖR MIG

Igår nyöppnade VeroModa, jag, Agnes och Linn var såklart där och vi stod utanför dörren tio minuter innan som öppnade. Dom tio första betalande kunderna som kunde visa upp ett visst sms som dom fått från VeroModa, fick ett presentkort på 200 kr. När klockan var tio i stod vi åtta personer där, men några minuter i tolv stod cirka 20 pers utanför. Sprang in och grabbade ett halsband, och fick ett presentkort, men ångrade köpet av halsbandet och fick byta till ett annat.


VeroModa

I'M SINGING THIS WHOLE THING WRONG

Matteprov idag, ingen aning om hur det gick. Men det gick väl troligtvis okej. Sedan en ganska glad nyhet är att det bara är tre fredagar kvar i skolan, men sex måndagar. Och framöver nu på spanskan skall vi göra en "informations-film" om Gotland på Spanska.

Tog en sväng in till stan till en början med Agnes och Linn, men sen skulle jag och Agnes till Kupan. Fanns inget vettigt där nu, ganska urplockat. Sedan kollade vi i en annan secondhandaffär, men inga fynd.
      Däremot blev jag lycklig när vi gick till Kappahl, där jag i måndags skulle köpa en klänning, men som var slut när jag kom dit. Sedan hittade en i personalen den där, och hon kände igen mig att jag ville ha en sån. Så nu har jag blivit en klänning rikare.









Det nya tillskottet.

DOM TRE DÖDLIGA GRISARNA

k?rsb?Jag har kommit underfund med att jag måste verkligen ha en ny digitalkamera, helst en digital systemkamera så jag kan ta superbra bilder. Men det är så jäklar dyrt för tillfället.

Idag har jag varit och sett när Klara sprungit lill-korpen. Det var i Havdhem och jag fick övningsköra ut dit. 
      Nej, nu måste jag kila och räkna matte, för vi har prov imorgon.


RSS 2.0