jäkla sommarsverige

Okej, det märks att jag är hemma, hinner inte ens sitta vid datorn. Där ljög jag kanske lite, gör typ ingenting om dagarna, har bara runnit på stan i två dagar, och nu är jag nyss hemkommen från stugan.

Nu ska vi in till lasarettet och hälsa på min gammelmormor som ramlat och brutit armen, sen så hon får se mig nu efter att jag kommit hem.

Sen är det ju typiskt att jag ska komma till Sverige när det är dåligt väder, var ju i Spanien när dom hade sin regnmånad.

home sweet home

Nu är jag hemma i mitt hus!

Klockan 7.30 begav vi oss (jag, Maravillas och Antonio) till flygplatsen. Där checkade jag in, och hade lyckats så bra med väskorna att jag bara hade ett halvt kilos övervikt, men ett destostörre (läs: tyngre) hangbagage. Jag köpte lite resechoklad och gick ombord. Efter tre och en halv timme landade jag på Arlanda. Nya resväskan jag köpt till mamma och pappa hade gått sönder, men det ersatte inte flygbolaget, var iochförsig bara stödet, men ändå. Jag ringde mamma, sen ringde pappa, och sen helt plötsligt såg jag Janne och Kitte. Jag fick skicka med dom en resväska, som dom tar med till Gotland om en och en halv vecka. Därefter sa vi adjöss, och jag checkade in till flyget mot Gotland. Hann äta lite, en skitdyr grekisk röra för 68 kr, hej dyra Sverige! Runt halv sju landade jag på Visbys flygplats och jag möttes av farmor, mamma, pappa, matilde, Klara, mormor och morfar. Vi åkte hem hem hem och åt kakor (äntligen möjlighet till FIKA) och jordgubbstårta.

Detta inlägg var ruggigt svårt att skriva då jag vant mig att skriva å, ä och ö, på ett annat sätt genom att använda o och a. Men dags att vänja sig, annars kommer det köra sig i skolan.

Nu ska jag nog kila ner till Klaras stora säng och hålla henne sällskap inatt, om hon förstås inte redan somnat.

polisåkning

Imorgon åker jag, är lite pirrigt faktiskt.


Idag startade dagen sjukt, började med en dusch, satte på mig kläder och bar iväg mitt megapaket mot posten, halvvags pallade jag inte mer, och en man kom fram och frågade om jag ville ha hjälp. Inte tackade jag ner, och han hjälpte mig, polisen åkte förbi, och mannen kände dom, paketet la vi in i bilen och jag hoppade in och fick skjuts till posten. När jag klev ur bilen tog jag paketet, såg inte den stora blomkrukan bakom mig, OCH RAMLADE PLADASK NER PÅ GATAN INFÖR ALLA!


Har haft ont i huvudet idag och känt mig yr, gick till apoteket och tog blodtryck, det var bra. Förhoppningsvis försvinner det imorgon.


hem till frihet

Har packat ner i stort sett allt, vet vad jag ska ha på mig imorgon, resväskorna pendlar mellan 19,8 kg och 20,2 kg. Imorgon blir det första jag gör att gå till posten när dom öppnar, 15 kg med saker, i en megastor kartong, vet inte hur jag ska lyckas, men på nåt sätt måste jag ta mig dit. Sen vid 10 ska jag vara i skolan, betyg ges och rektorn vill tala med mig (undrar om vad, om det är om det är om dom där 600 eurona eller säga hejdå, hoppas på det senare). Men imorgon är sista dagen, sen åker jag. Hem till frihet, tänk er att inte haft friheten att kunna baka när ni vill i ett år? Förstår ni vad jag längtar efter kladdkaka, 8,5 månader utan kladdkaka.


många i just sista stund

Såg matchen Ryssland-Holland, tycker att EM är annorlunda i år. Mycket fler mål än annars, och många i just sista stund. Matchen Kroatien-Turkiet var ju bara helt otrolig. Har lagt in lite nya låtar på mp3, imorgon stranden.


vad som helst kan komma ur mig då

Helt sönderbränd. Har till och med köpt en aftersun nu,  så röd är jag. Förhoppningsvis lugnar det sig till på söndag då jag ska till stranden. Idag var det ju det där avskedsgrejset. Det hade ju kunnit varit så mycket trevligare om det som hänt inte hade hänt. Men nu har det hänt iallafall. Har iallafall varit en skön dag, har inte öppnat munnen så mycket, för det känns som vad som helst kan komma ur mig då.


when it´s over you´ll breathe again

When you feel all alone
And a loyal friend is hard to find
You´re caught in a one-way street
With the monsters in your head
When hopes and dreams are far away
And you feel like you can´t face the day

om dom gjort som normalt hederligt folk

Okej, jag fattar inte. Dom (typ alla i Spanien) tycker att jag ska glömma det, att det är jag som ska be om ursäkt. Hey, det är deras fel alltihop, hade dom bara gjort som normalt hederligt folk, hade den här situationen aldrig uppstått.


dom skäms inte ett dugg

Det blev upptaget igen. Dom skäms inte ett dugg, E har berätta för hennes kompisar (som jag också trodde var mina), dom tycker att jag är fjantig. Såklart började jag gråta (jag är ett vrak just nu), och dom tyckte att jag skulle vara glad och bara strunta i det. Jättelätt. Skitlätt. Verkligen. Jag är den som framställs som den dåliga. Just nu har jag en biljett till stranden, och vet inte vad jag ska göra med den. Imorgon har dom planerat en "avskedsdag/lunch/fest" för mig, allvarligt talat så känns det väldigt falskt. Jag tänker undvika all alkohol, för dricker jag kommer allt dumt åka ur mig.


materiella ting kan göra en falskt lycklig för stunden

Har pratat med mamma och pappa, och dom står helt på min sida angående det med dom presentkorten värda 600 euro. Synd bara att dom inte är här, vågar typ inte ta upp det igen. Ska iallafall smyga in till rektorn, det känns som alla spanjorer vet om det här nu och att det är jag som framställs i dåligt dager. Ska förklara vad som hänt. Sen ska jag försöka våga ta upp det igen, jag tycker det inte alls är rättvist. Men visst, egentligen handlar det inte om pengar, att dom inte sa nåt och helt enkelt gjorde som dom gjorde. Mitt slut på året är redan förstört, då kan jag ju lika gärna fortsätta och komma hem med lite mer idrottsgrejer. Materiella ting kan göra en falskt lycklig för stunden.


I had a little time to find the truth

Jag orkar inte med den spanska stilen längre, det bestäms att man ska träffas och bestämma saker. Folk kommer mycket sent, vissa dyker inte upp alls. Inget bestäms, och framskjuts. Vi ska alltså vara servitörer imorgon kväll, och kläder har inte bestämts. Kul att jag inte har allt här och dom är några jävla idioter som tror att jag har hur mycket pengar som helst. Nej, ta mig hem nu. Resväskorna är nästan färdigpackade.


nu ska jag tacka för mig

Nej, nu ska jag tacka för mig efter denna pissiga dag jag haft.


världens girigaste människor

Mitt horoskop för idag:

Det är ofta i tillspetsade situationer, som man får reda på, vem man kan lita på - eller ej. Ofta blir man överraskad.


Kan säga att det stämmer in exakt på min dag. Ni vet den där mp4 och högtalarna vi vann, plus att vi tillsammans vann 600 euro för att köpa sportmaterial. Jag har frågat om dom pengar, för jag har inte fått nått. Idag fick jag reda på att dom hade delat upp det mellan sig. Gissa om jag fick ett utbrott, all ilska och ledsamthet har jag samlat på mig, och då sprack min bubbla. Dom skämdes inte ett dugg, och jag fattar inte hur föräldrarna tillåta det. Jag blev kallad egoist, visserligen kan jag vara det lite ibland, men vem är inte det ibland? Men i detta fall var det ju alla förutom jag som var egoister. Det slutade med att dom tog med sitt papper värt 200 euro styck, jag fick välja ut ett par nya fotbollskor till dömningen, ett par domarstrumpor, inget mer. Sammanlagt fick jag för 48 euro, alltså 184 euro var till dom. Rättvist? Inte ett dugg. Nu vill jag bara hem till vanligt normalt folk.


.

Usch, idag är ingen bra dag. Allt känns bara jobbigt, och jag har inte lust att göra nånting.


Sen blev det inte bättre av att det finns 5 euro, som A skall betala till S, för en drnk på discotecet för två veckor sen. Idag hittar A på att hon inte drack något, och sa att det var jag som druckit två. Men jag har hela momentet klart i huvudet, vi beställde våra drinkar, jag tog upp lappen man kryssar i drinkar man köper, och A sa att hon skulle ge mig pengar sen när man betalar vid utgången. Vid utgången ropar jag att jag vill ha pengar, hon tittar bara på mig, och S rycker in med pengar för tillfället. Men jag vet varför A gjorde det, hon är inte dum, eftersom jag är utlänning och inte fattar deras system såg hon sitt tillfälle, hon är falsk!


lite djungelaktigt och oförstört

Vet ni vad jag gjorde när jag skulle skriva Sverige på min arm igår? Jag skrev såhär: Svergie. Tyckte det såg konstig, och upptäckte att jag skrivit fel. Märks det att jag varit i Spanien alldeles för länge eller?


Idag har jag varit vid ett ställe som heter Mehu (ingen aning om hur det stavas), vi badade i floden, ack så härligt. Men det var en av de vackraste ställena jag sett i Cieza, lite djungelaktigt och oförstört.


Men nu ska jag alldeles strax ta en dusch, och smörja in hela kroppen med hudlotion.


såklart ska all lycka i världen förstöras

Ja, jag såg matchen igår, vi var väl lite över 10 stycken. Jag hoppades så in i bomben, kunde inte sitta still under hela matchen. När Sverige gjorde 1-1 och spelade bra efter att dom gjort målet i första halvleken, trodde jag att det kanske var möjligt, oavgjort är inte illa. Såklart ska all lycka i världen förstöras, i sista jävla minuten. Mina kompisar såg verkligen min ilska, och försökte lugna ner mig. Men fotbollskänslor är svåra att glömma, särskilt när det sker i sista minuten. Då skämdes jag för att vara svensk, och hela kvällen, men nu har det börjat gå över.


GO SVERIGE!

Uppladdning inför matchen börjar nu, vi ska iväg och se den nu. GO SVERIGE!

Callimocho och Malibu con piña som pratar

Okej, festen vid Nagos blev en flop, polisen var där, på gatan fick man inte dricka och dom kolla leg på alla. Jag har såklart vant mig vid att dom inte kollar leg i Spanien, och tar inte med det, sen är i stort sett alla mina vänner yngre än 18 år. Det känns lite pissigt ibland, men jag älskar dom ändå! Men vi gick iallafall inte in, vi försökte inte ens, istället gjorde vi en botellón (när man samlas några stycken och dricker), vi valde iallafall Malibu con piña, måste träffas av er svenskar, på svenska blir det Malibu med ananasjuice.


Men är bara hemma för att äta nåt och byta kläder, sen ska jag till Laura och vi ska till konsert, som dom säger i Spanien dit jag ska: massa hippies. Därför klär jag mig efter sällskap, jeans, svart linne, och sen attribut för Ninnie, en röd blomma och röda örhängen. Oavsett hur mycket försöker kommer folket ändå stirra, så det får duga. Blå ögon är svårt och inte billigt att gömma om man inte behöver glasögon, alternativt linser.


Men nu måste jag sluta, har antagligen blabblat på för mycket om alldeles onödiga saker, måste vara callimochosen och Mulibu con piña som pratar. Men om jag orkar syns vi imorgon, annars så taggar jag hela dagen inför Sverige-Spanien matchen, som jag tror lyckat samla ihop folk till - Det vill säga om dom kommer ihåg.


klassmiddag och fiesta

Gick upp till engelskan, fast vi hade egentligen ingen, vi fick bara reda på provresultatet. Jag fick 6,85, mycket dåligt för att vara jag om man ser till mina tidigare engelskaprov, där jag alltid fått 8,9 och 8,7 en gång. Men det är skitsamma.


Men nu ska jag fixa i ordning mig det sista, och sen dra till klassmiddagen och sen fest.


fest vid Nagos

RSG är sämst på att svara på elevernas mail, visserligen svarade syon, men hade ingen makt om det och vidarebefodrade det till en annan. Som inte svarat. Det är sämst, det är en del av deras jobb.


Men nu ska jag alldeles strax hoppa i duschen, sen gå till skolan för att få reda på mitt engelskaresultat, sen går jag tillbaka till byn igen med Eli. Tror jag ska ge som förslag att vi tittar förbi det stället där vi vann vår mp4 och högtalare, för vi vann även 600 euro i sportmaterial, men det har jag inte sett en syn av.


Ikväll vankas det fest vid Nagos, stället jag gillar. Fast jag har fått rapporter om att mindre folk kommer vara där än dom andra dagarna, för att skolan inte riktigt slutat för alla. Men jag kör på ändå, inte tänker jag sitta hemma iallafall.


det är brunt, men jag känner mig röd

Gick iväg till Eli, och vi la oss på hennes takterass och gassade. Jag har den stora oturen att bo i ett lägenhetsvåning, där man inte kan gå upp och sola. Vi hann iallafall få färg, efter 30 minuter märkte jag att min lilla fyrkant som finns på min bikini hade avbildats på min kropp, det efter 30 minuter alltså. Men vi fortsatte en halvtimma till, och just nu vet jag inte vad jag har för färg, tror det är brunt, men jag känner mig röd. På måndag ska alla planer inför dom sista dagarna jag har kvar här planeras och imorgon är det fest!


Nej, om jag ska försöka pallra iväg mig på en långpromenad. I stort sett ingen orkade äta av chokladmjukkakan igår, och eftersom jag fick hem allt har jag redan hunnit äta upp allt. Det får bli en lång, lång, långpromenad. Har förresten gått ner nästan två kilo tack vare att jag minskat på det förbannade vita brödet, och att nästan helt sluta med godis (undantag festliga tillställningar). Fast sen märkte jag att bara för festen igår hade jag gått upp lite ett drygt halvkilo.


jag har choklad

Nu ska jag äta resten av chokladkakan som blev över igår som jag fick med mig hem, sen fixa till mig och gömma mig någonstans i solen i bikini och sola.


lycka, kärlek, vänskap och pengar

Festen vi gjorde på spanskaklassen var jättetrevlig, som vi alltid har. Lite panik bara när jag kommer dit, och Christina (läraren) säger att hon inte fått tag på bröd. Här har vi transportstrejk, och mat når inte fram till butikerna. Men hon sa att det fanns en chans i en liten butik, jag sprang dit och fick tag i sista påsen. Vi pratade lite om allt möjligt, och åt (som jag säger på spanska) un mónton (supermycket). Sedan bytte vi lite mail-adresser och jag blev tillönskad ett bra liv med lycka, kärlek, vänskap och pengar.


tomt på hyllorna i matbutikerna

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sen fixa i ordning mig. Sista dagen med spanskaklassen, och lite fest med mat vankas. Det handlade läraren och jag inför tidigare idag. Förresten är det typ tomt på hyllorna i matbutikerna, det är strejk bland transportförare, och har varit så i en vecka. En har hitills dött, och inatt försökte dom bränna ihjäl en annan.


att jag skulle ha ett bra liv och sånt

Hittade tillslut en pub att se Sverige-matchen på igår. Grabbarna som satt och hinkade i sig öl sa att jag skulle komma dit på lördag också (Sverige-Spanien) och en sa att för varje mål Sverige gjorde skulle jag få 5 euro. Fast sen undrade han såklart vad han skulle få om Spanien gjorde mål. Vad sägs om att han får 1 euro för varje mål från Spanien, och jag 5 för varje från Sverige?


Lämnade tillbaka alla böcker som jag fått låna under skolåret, historiaboken fick jag behålla. Sen sa min communicacion audiovisual-lärare verkligen hejdå, att jag skulle ha ett bra liv och sånt, han är typ den som hjälpt mig mest under året. Delvis för att han förstår hur det är att vara utbytesstudent i en liten by (han har varit det i England). Känns sorgligt.


Sen har jag glömt att berätta, Ana blev lite väl rund om fötterna i lördags och "råkade" avslöja (hade mina aningar innan) att dom ska göra en överrasknings-hejdå-ninnie-fest. Men hon sa att jag var tvungen att se överraskad ut, jag svarade att det är det jag är bäst på.


Sen en hälsning allra helst till min PAPPA; om jag vill veta mitt saldo på kontot betyder det inte om 20 dagar, utan samma dag. Vågar inte ta ut hyran förrens jag vet hur mycket jag har. Den i min familj som läser detta ska sprida det vidare till den berörda.


Någon som vet någon gratis webb-tv att se Sverige-Grekland matchen på?

Fan, börjar snart gråta all jävla webbtv är betal-tv, jävla skitspanien, jävla skitsverige, jävla EM! Jag som har gått runt taggad hela dagen, och nu kan jag inte se det. FAAAAAAAAN!


vad är det för land som inte visar alla em-matcher?

Spanien är ett jäkla skitland, jag hade tagit för givit att dom skulle visa Sveriges match ikväll eftersom Spanien spela klockan sex och Sverige spelar kvart i nio. Men icke, det är jävla piss! Fan, fan, fan.


GO, GO SVERIGE!

Sitter och läser om fotbolls-em nu. Snälla, gör så att Sverige går vidare till semi, då hinner jag se det hemma i Sverige också.


Slutade efter tredje lektionen idag, alla andra gick, så jag med. Har hunnit gjort ett filosofiprov, gick ganska kasst fast jag studerade igår. Men jag kanske blir godkänd, beror på om han är snäll när han rättar.


Men ska försöka sluta och läsa om allt på internet och sätta igång med historiaarbetet. Men det dröjer nog ett tag.


det är Murcias dag idag!

Jag vet, jag är sämst på att uppdatera. Men jag har inte haft tid, kanske lite, men datorn har varit konstant upptagen på grund av historiaarbetet dom ska göra. Men hon är klar nu, så idag är den min!


Vädret suger här, jag sätter 1000 spänn på att ni i Sverige har det varmare än jag. Jag sitter helt seriöst i pappas ylletröja, och tjocka tofflor. Imorse spöregnade det, och nu är det ett tjockt molntäcke över hela himmelen.


Sen måste jag plugga filosofi, och sen göra ett litet historiaarbete. Så hon ser att jag försökt.


Förresten är jag ledig idag, det är Murcias dag idag!


jag är en jävel på kärlek

Jag glömde säga, jag har klippt mig! Ganska stor förändring, tycker jag iallafall. Raklugg, jättemycket uppklippt i olika längder och annorlunda. Har inte riktigt lärt mig hur jag ska handskas med det, men det fattas bara någon dag.


Har precis kommit hem från en lite promenad med Eli. Känner mig ganska hurtig, jag går till skolan, dom två senaste dagarna har jag också gått hem och sen extrapromenad idag. Ska försöka sätta mig minst en halvtimme på cykeln också.


Senare ikväll väntas konfirmation.Sen rekommenderar jag er att ladda ner Mariposas med La madre del topo, här är en liten del:

Y el amor, que contamine pero en otro color el arco iris de nuestro corazón y las costumbres las perdí en un botellón.


i skolan

Här sitter jag i skolan, första lektionen dök inte mina arbetgruppkamrater upp, så jag drog till Soles lektion där även Eli fanns (ingen hade dykt upp på hennes lektion heller). Sen gick vi till hennes active estudios (bara hon som dök upp) och vi gick till min (där bara jag dykt upp) och sa att vi stannade hos Elis active estudios för att dom har datorer här. Så här sitter jag un, fast jag egentligen skulle behöva översätta filosofipapperena. Min ekonomilärare sa att jag blivit godkänd på ekonomiprovet som jag fruktade att jag blivit underkänd på. Trots att inte mina betyg är viktiga här så känns det så dumt att inte göra nånting, om inte tråkigt också. Därför satte jag upp mina mål, i eknomi kommer jag nog inte klara det. Men det gör inget.


det värmer till sådär härligt

Eli sa att hon behövde hjälp med att plugga idag, vad kan jag hjälpa till med i lengua tänkte jag, Vid sju sa hon, innan hade hon grymt mycket med saker att göra, jag sa att jag vid åtta hade spanskaklass och att det var en av dom sista. Hon sa: men jag behöver dig. Jag behöver någon som puschar på mig, gör mig glad. She did my day! Det är sånt som verkligen värmer i hjärtat.

Sen har vi börjat planera vad som ska göras tiden jag har kvar. Vi ska till stranden den 22 juni, 21 ska vi försöka vara med på någon streetvolleyboll och den 19 juni ska vi troligtvis vara servitörer för 2º bachillerato. Sen sa hon att nästa fredag ska vi göra upp ett "schema" på saker som vi måste hinna att göra innan jag åker.


Jag har klickat med henne så himla bra, och det har vi båda märkt nu i slutet, typ 2 månader innan jag åker. Jag kommer sakna henne, men till och med min historialärare var övertygad om att jag kommer se Eli igen. Om inte i Spanien så i Sverige.


Men jag kan säga er att på ett sätt är jag rädd för att återvända, jag har förändrats, alla där hemma har förändrats. Ny klass och helt nya människor. Men jag har iallafall bestämt mig för att när jag kommer hem ska jag ta tag i mitt liv, jag ska ha koll, äta bra, träna bra, helt enkelt må så bäst man kan på alla sätt och vis.


torsdag är domedagen

Jag var dum, jag spräckte hål på min blodblåsa. Jag kände att jag inte kunde träna med den. Men hoppas jag slipper inflammation, det tror jag. Nu ska jag bara gå i bra skor tills min häl läkt från alla skavsår (har tre stycken på samma häl just nu).


Idag kom det, jag ska göra rekuperacion i hela årets matte, på torsdag. Jag blir underkänd, såklart, ingen chans att jag kan lära mig det. Som jag sa till min värdmamma när hon sa att jag måste anstränga mig: jag behöver ett års matte till. Men sen föredrar jag att hellre översätta papperena i filosofi som vi ska ha prov på nästa vecka, där jag känner att jag har en chans.


Men nu ska jag försöka slita mig härifrån, översätta de resterande sidorna i ekonomiboken (stort prov på 3 teman imorgon), sen lite mat och sen fortsätta översätta.


Av någon anledning luktar det paj i huset, alltså bärpaj, men det kan jag aldrig tänka mig att dom gör i Spanien, för här görs allt med sockerkaka.


megastor blodblåsa - döden nästa

Hjälp, jag har fått en megastor blodblåsa på min häl. Jag skojar inte, den är 1,5 cm bred och 1 cm lång. Jag vågar inte stödja på foten, och jag är asrädd om jag typ fått blodförgiftning eller nåt. Jag har fört mig att jag läst att blodblåsor är farliga, men min värdmamma sa att man helst skulle spräcka hål på den, stämmer det enligt svenskar?


Men nu tänkte jag nog logga ut (fastnar väl ändå), men om jag loggar ut ska jag försöka ta mig till skoaffären. Skor för 1,5 euro är inget man tackar nej till precis. Men därav blodblåsor på fötterna kanske?


Sen är jag grymt chokladsugen, har varit det sen jag pratade om Sverige i fredags, om negerbollar. Får. Inte. Köpa.


pelotas de negros, även kallat negerbollar

Min kropp är helt ur balans, sov siestan igår på tre timmar, sen sov jag tio timmar inatt och tre timmars siesta i eftermiddags. Men det är som jag inte kan sova lugnt, som typ onödig sömn. Så jag har blödit näsblod. Jag hoppas att det bara beror på min förkylning, men det kan ju också bero på att allt börjar kännas helt sjukt här. Tänk att jag haft mitt liv här i nio månader och nu ska jag lämna det för gott. För jag vet att jag aldrig kommer träffa alla dessa människor igen, ett fåtal, kanske? Det beror ju på om jag kan ta mig till Spanien, eller dom till Sverige. Sen att komma till Sverige, till en helt ny klass, förhoppningsvis känner jag till någon, kommer jag palla det? Att börja om på nytt ännu en gång. Jag känner på mig att hösten kommer bli tuff.


Förresten så pratade jag inför min klass igår på sista timmen om Sverige, våra traditioner; Lucia, jul, nyår, fettisdagen, våffeldagen, påsk, valborg, midsommar, kräftskivor och halloween. Sen vad vi speciellt åt då, dom gillade speciellt negerbollarna, Sen gillade dom julbordet. Eller dom gillade allt, så jag ska översätta en massa recept till dom, och dom ska ge mig spanska recept. Bra byteshandel säger jag.

sf


RSS 2.0