vem bor i en ananas djupt i det blå?

Just nu har jag tagit en paus från  mitt fixande med min Carnaval-kostym, delvis för att jag inte kan göra nåt mer för jag behöver köpa lim (affärerna öppnar fem) och delvis för att jag inte orkar.

Men på tal om Carnavalen, samtidigt är det en klasskamrats pojkväns födelsedag som ska firas samtidigt och jag har problem med hur länge jag får vara ute, just nu har jag maximum till ett ( !?), min värdsyster säger att vi nog får vara ute till två (och det lyser i ögonen på henne) tills jag säger att jag tycker det är tidigt. Men jag ska försöka ta mod till mig och propsa på mig mer tid, men jag tror inte jag kommer våga, fan jag är ju trots allt 18!

Jag har verkligen ingen bra dag, inatt har jag vaknat stup i kvarten. Vet inte varför men jag har sovit extremt oroligt nu i nästan två veckor, och jag som aldrig har problem att sova en hel natt utan avbrott.


Det positiva med dagen var att Matteläraren inte dök upp idag heller (hon skäller på mig för att jag inte förstår, kan det bero på hennes höga frånvaro?), så jag slutade en timme tidigare och tog en promenad hem i det relativt varma vädret.


if it makes you happy, then why the hell are you so sad

Ja, nu har vardagen blivit normal igen efter att vi haft aktiviteter i skolan torsdag-fredag. På fredagen var jag och Laura med i en äta-Churros-tävling, vilket går ut på att man ska mata varandra med Churros doppade i choklad med förbundna ögon och någon ropar derecho, izquierda (höger, vänster). Sen var det lite småtävlingar och sånt.

image169

image170

På fredagen gick vi och åt med klassen och sedan var det fest vid en pub typ. Det var iallafall en lyckad dag och kväll.

image171

Sen har jag köpt material till min kostym till carnavalen som är på lördag, jag ska vara Svampbob fyrkant, och Nuria och Mariangeles ska vara bläckfisken och Patrik.


Sen under helgen har jag lyckat ladda vanliga batterier i laddaren, eller jag lyckades inte, jag hörde något puttrande från uttaget och såg att det droppade nåt svart ner på golvet. Inget jag rekommenderar.


I hope that you don't think I'm unkind

Precis nu så sa min värdmamma ett uttryck som låter klitschigt: Esta chica voy a comer viva.

(För att min värdsyster lagt ut skorna ur skokartongen och slängt in i hennes skohylla.)


ladies looking hot, shaking up what they've got

Idag har det inte varit vanlig skoldag i skolan, utan med lite roligare aktiviteter. Jag och 11 tjejer till i min klass har tränat på en dans den senaste veckan som vi framförde lite kalabalikartat, då ingen klippt ihop musiken och saker ändrades i sista stund. Sen hann jag även vara med i en tävling på franska (och jag kan ingen franska), rita och gissa, men läraren sa ordet till mig på spanska för dom tycktes det kändes som lika villkor, och vi kom på tredje plats.

image167

Igår var den sista kvällsklassen i spanska för tillfället för läraren ska operera sig. Men dom plingelingar när dom hittat en vikarie.


Ja, sen hade vi matteprov igår, och när jag (som vanligt) kommer fram och lämnar mina halvtomma svar (för att hon inte förklarar så jag förstår) så säger hon att jag måste ta tag i matten. Och jag förstår mig inte på kvinnan, det första jag ska göra är väl att lära mig det förbaskade språket, sen ska hon nog se att jag förstår hennes: Hej, jag skriver talen och svaren på en gång och låter inte er försöka förstå och så tar vi provet nästa lektion. Att tillägga är att hälften av alla spanska elever blir underkända i matte, men hon ber dom inte ta tag i matten. Nej, det är det som är felet med den spanska undervisningen, maktgalna lärare.


veo veo que no te ves

Idag tog jag en långpromenad, och sedan satte jag mig i solen i en halvtimme ungefär. Nu ska vi käka sen tror jag att jag ger mig ut igen i det vackra vädret igen, tror jag beger mig till fotbollsplanen för att se om det finns någon fotbollsmatch att kolla på.


Någon som har något tips på vad man kan klä ut sig till på Carnevalen? Man kan i stort sett vara vad som helst, men jag kommer inte på något sådär superbra.


.

Kul, jag maste vara hemma vid halv 1. Och kul att alla andra gar ut da.

no se por que, vivo tanto esta gran pasion

Idag hittade jag 15 euro i mina svarta jeans, som jag inte visste att jag lagt där, då blev jag glad.


Jag gick upp vid kvart i 9 idag, för vid 10 skulle vi träffas vid Plaza de torros, för att träna på en dans. Jag ve tinte vad jag gett mig in på, men det är klassanda, och jag med mina (icke-existerande) dancing skills ska iallafall vara med och försöka ta hem några poäng till klassen. Jag ska även rockarockring som dom skrev upp mig på för att jag kan det.


Idag är det varmt, är man uppe på någons tak behöver man bara ha linne på sig, annars på gatorna räcker det med en tjocktröja.


Idag ska inte Nuria gå ut, och jag vill. Men jag vill, jag vill skaffa lite egna kompisar, men det känns så påträngande att fråga om man får hänga med nån annan. Nej, usch fy.


.

Usch vad jag inte gillar tisdagar, dom är till och med värre än måndagar.


Men imorgon har jag iallafall inte Communicación Audiovisual, har det inte på hela veckan, så vi är lediga. Så jag tror jag skippar första timmen imorgon (har comunicación audiovisual andra timmen) och tar lite sovmorgon och går och kollar marknaden här i staden för den har jag ännu inte hunnit sett än eftersom vi går i skolan varje onsdag och den stänger innan skolan slutar.


Tänkte börja med att berätta om vad vi gör på dom olika lektionerna, vad som är lika och olika. Idag börjar jag med Educación Fisica (Idrott):

På höstterminen gick det mest ut på att varje lektion skulle alla antingen göra armhävningar, sit-ups eller något annat. Så tog läraren tid eller räknade hur många man klarade. Nu när vi gjort klart alla dom övningarna så ska vi bara göra nåt, han säger att ingen får sitta still, men hälften av klassen sitter ändå ner hela timmen. Det är ingen organisation alls, antingen spelar man fotboll, kastar lite basket, spelar badminton (fast med typ strandräck) eller så sitter man ner och väntar/pratar ut timmen, och så är det varje idrottslektion. Men nu ska iallafall allihopa lägga upp för en gympalektion på papperet, och vill man höja sitt betyg ska man även verkställa den.

Jag kan tillägga att man sätter på sig gympakläderna på morgonen och går i dom hela dagen. Det finns ingen möjlighet till att duscha.


I´m gonna learn how to fly

I lördags åkte vi in till Murcia på eftermiddagen för rebajas (rea). Dom spanska butikernas kläder passar inte riktigt min figur, men här finns även HM (fast med bättre rea). Jag hittade en fejkskinnjacka, en svart kjol och ett par örhängen för cirka 300 spänn.

image164
Jag fick uppleva dom Spanska traditionerna med tårta i ansiktet (normalt ska hela ansiktet doppas i tårtan)

På kvällen kom först Mariangeles, Laura och Leticia hit, och jag fick en massa presenter och ett gigantiskt kort som senare alla andra signerade. När vi kom till Caféteatro slog vi oss ner och runt 23-tiden kom dom med tårta.


image165

image166
Laura och jag

¿Con que cepillas los dientes? - Con una escoba.

Jag tankte bara saga tack till alla som pa nagot satt grattade mig igar, jag ber o ursakt om jag inte svarat (exempelvis pa sms:en) for jag vet inte hur jag kan fylla pa om mina pengar tar slut. Men tack sa mycket iallafall allihopa.


image162
Min present fran den spanska familjen


Min marabou choklad haller pa att ta slut, jag har bara fyra bitar kvar..


Felizidades + en massa kindpussar

image161

Idag fyller jag ar, och nej det ar inte som texten pa bilden, det ar idag den 9 januari (det blev bara ett litet fel).

Jag vet inte om det typ hander nat pa lordag for att jag fyller ar, det kanns som alla tisslar och tasslar runt omkring mig, och dom jag sitter mittemellan pa matten pratade och sa sa den ena nat som jag inte kunde uppfatta och da skrev den andra en liten lapp: es una sorpresa (=det ar en overraskning) och sa skrev den andra tillbaka: pero no entiende (=hon/han forstar inte). Men jag far val vanta och se.

.

peppsnack mottas hjartligt.

jag diggar dig

2008 kom, och jag hann inte riktigt med. Eller jag fattade aldrig när klockan slog 12, men 2008 kom iallafall. Kvällen var bra och vi hade det trevligt med middag hemma hos Jennie.

image159


Ikväll drar jag till Susanne för att fira att hon fyller 18.

RSS 2.0