Caballos del vino

Här kommer info om Caballos del vino, i Caravaca.


Det började onsdagen den 30 April, då vi begav oss till Soles mosters hus i Caravaca, vi gick en sväng i staden och sedan tillbaka till huset för ombytning. Vi begav oss till Soles peña, klubb, och där börjkade festen. Sen ut på gatorna, och sjunga och dansa. Olyckor hände, en tjej blev påkörd av en kundvagn och kunde inte röra benet efter det, en kille hoppade från en balkong (tradition), och eftersom alla var fulla orkade ingen att ta emot honom och dom tappade honom i marken, så ambulansen kom. Sen samlades alla peñas vid en scen och det blev dans natten lång, halv sex begav vi oss hem.


Vi vaknade vid två dagen efter och gick genast ner för en bit mat, sedan dusch och ut igen. Nu visade man upp hästarna, det var inte ovanligt att dom slog hästarna (som redan var livrädda för folkmassorna och musiken), vilket jag inte gillade och fick mig på lite dåligt humör. Upp för en backe tvingade man hästen att springa och folket kastade sig mot husväggarna för att inte bli påspringna. Senare på kvällen tog vi bara en liten sväng.


Upp vid kvart i åtta och gå med hästen och Soles peña. Väl framme vid samlingsplatsen delade vi på en flaska vin, utan att ha ätit frukost. Sen var det dags att bege sig iväg igen en sväng i staden för att visa upp hästarna. Vår häst började hoppa mitt i folkmassorna, tre skadades. Vi fortsatte och stannade efter en timme för en macka och läsk. Sedan fortsatte vi mot borgen, dit sedan hästen och fyra män som höll i hästen skulle springa i folkmassorna. Det slutade iallafall med att vår häst vann och sedan var det fest hela kvällen.


Tyck till!

Tyck till!:

Namn:
Glöm mig inte?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0